Nu credem intr-o Europa fragmentata”, a mai spus Basescu, adaugand ca Romania spera sa se alture celor 17 state din uniunea monetara europana in 2015.

Romania este a noua cea mai mare tara din Uniunea Europeana, cu o populatie de 21 de milioane de locuitori.

Potrivit ultimelor cifre date publicitatii de catre Uniunea Europeana, se estimeaza ca economia Romaniei va creste in acest an cu 1,7%, 2,1%, in 2012 si 3,4% in 2013.

Cu o economie care s-a transformat radical dupa caderea comunismului, in 1989, Romania are o rata a somajului mai putin ingrijoratoare fata de cifrele inregistrate in tarile europene care se confrunta cu grave probleme economice, mai comenteaza The Globe and Mail.

Dupa ce a aplicat un pachet de masuri de austeritate in vara anului 2010, este de asteptat ca deficitul bugetar sa scada la 4,9% in acest an, dupa ce anul trecut deficitul a fost de 6,9%. Pentru 2012, Romania tinteste un deficit de 3,7%, in timp ce in 2013, acesta urmeaza sa ajunga la 2,9%.

Cifra care da speranta Romaniei, in conditiile in care una dintre conditiile pentru aderarea la zona euro este ca deficitul bugetar sa fie sub 3%. Iar faptul ca tara se afla intr-un program de reforme impuse in cadrul unui acord de imprumut de la FMI o face credibila si cu sanse sa adopte moneda unica europeana, mai scrie publicatia canadiana.

Citeste si:

Europa se sfarama sub criza datoriilor. CE estimeaza “o recesiune puternica si prelungita”, din 2012 VIDEO

Merkel infirma o posibila rupere a zonei euro. “Stabilizarea zonei in actuala forma este prioritatea Germaniei”

Basescu asigura Germania ca Romania va intra in zona euro in 2015. “Respect acest lucru”, a replicat Merkel