"Problema exista de multi ani si ambele partide, laburist si conservator, au fost implicate. Eu sunt cel dintai premier care a facut publice intalnirile cu jurnalistii, cu patronii si cu responsabilii din presa pentru a oferi o transperenta completa in relatiile dintre guvern si media", spune David Cameron, prim-ministru al Regatului Britanic.

Lasand la o parte bunele intentii si angajamentele solemne ale premierului Cameron, audierea magnatului Rupert Murdoch este intoarsa pe toate fetele. Cu accent pe atacul care l-a vizat. Un american de 26 de ani a vrut sa-i tranteasca pe fata o farfurie plina cu spuma de ras.

Oricit ar fi fost de tentate sa transmita in detaliu incidentul, posturile de televiziune s-au supus regulii de a nu difuza scene violente. Asa ca oratorii au scos personajele din cadru si au transmis imagini cu un perete pana cand s-au lamurit lucrurile.

In alta ordine de idei, Rupert Murdoch nu vede de ce s-ar retrage din fruntea imperiului media pe care l-a creat. "Altii au tradat compania si pe mine si ei ar trebui sa plateasca", spune patronul News Corp.

Totusi, de la izbucnirea scandalului tot cad capete, iar acum ghilotina se apropie periculos de familia domnitoare a imperiului Murdoch.