Marea Britanie este una dintre tarile in care gropile sunt o minune. Totusi, la fiecare 11 minute, un sofer completeaza cerere de despagubire pentru ca si-a stricat masina din cauza unei gropi.  

In 2013 si 2014, autoritatile din Anglia, Tara Galilor si Scotia au rezolvat 12.000 de cazuri din cele 50.000 de solicitari.

Suma medie pe care au primit-o soferii a fost 380 de euro pentru reparatii, in scadere de la 480. Pe langa acesti bani, administratiile au mai platit 190 de lire medie pentru solutionare (cheltuieli administrative cu reclamatiile).  

Surrey (Anglia) a condus la numarul de despagubiti – 3.900, iar 20% dintre ei au primit banii. Costurile administratiei locale din Surrey au fost de 331.000 de euro.

Urmatorul oras cu multe gropi in Anglia, dupa numarul de reclamatii, e Essex. Aproape 3.000 de oameni si-au distrus masinile in gropi si au cerut bani de la stat. Doar 4% dintre cazuri au fost onorate.  

In momentul acesta, pe englezi i-ar costa 16 miliarde euro repararea tuturor drumurilor din Marea Britanie. Problema pe care o pun oamenii mai presus de despagubiri este ca gropile pot fi chiar mortale pentru soferi, pasageri si pietoni.  

Exista si in Romania procese intre anumiti asiguratori si autoritati (primarii, consilii judetene, CNADNR) pentru recuperarea despagubirilor date soferilor din cauza gropilor. Aceste autoritati transfera obligatiile de plata la companiile care au lucrat drumurile pe care s-au intamplat accidentele si astfel lucrurile se complica. Sunt societati de asigurari care in anumite conditii despagubesc avariile de la gropi in contractele CASCO. Daca soferii au doar RCA pot face plangeri la autoritatile locale cu dovezi foto cu tot cu data si cu ora.