Acesta este cel de-al doilea termen din dosarul Marian Toma versus BCR, intrucat primul a fost amanat pentru depunere de documente.

Instanta a decis inca o amanare. Noul termen de judecare este 23 martie.

"Avocatul apararii a solicitat amanare pentru doua motive principale: lipsa de aparare, intrucat BCR este reprezentata personal de domnul Valeriu Stoica si nu de Stoica&Asociatii, iar domnul Stoica nu a putut fi prezent, fiind la o sedinta - maraton la Consiliul Concurentei, iar al doilea motiv este depunerea procesului verbal prin care ANPC a amendat BCR", a declarat pentru incont.ro Marian Toma.

Potrivit lui Marian Toma, impreuna cu avocatul sau a depus recent la dosar dovada ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat BCR pentru clauze necorespunzatoare.

Chiar si in cazul amanarii decise de Inalta Curte de Casatie si Justitie va amana judecarea, hotararea Curtii din Pitesti ramane in continuare in picioare si Marian Toma va plati dobanda formata din Euribor plus 1,5% - marja.

BCR este aparata in procesul de la ICCJ de fostul ministru al Justitiei, Valeriu Stoica, vicepresedinte al PDL, partid aflat la guvernare.

Marian Toma plateste o dobanda la credit de circa 2,5% adica Euribor + 1,5% si spune ca daca ar pune si toate comisioanele ar ajunge la putin peste 3%.

BCR, cea mai mare banca din Romania, este cea care a dat acest credit cu dobanda - soc, dar nu de bunavoie!

Printr-o hotarare executorie a instantei, banca a fost obligata sa-i aplice acest "cost al creditului" clientului sau Marian Toma! Cum si de ce?

Citeste intreaga poveste AICI: Cine este romanul cu cea mai mica dobanda la credit - Euribor + 1,5% - si cum a ajuns aici

Vezi si:

Cazul BCR versus clientul Toma: cine are dreptate?

Razboiul clienti versus banci: Se pregatesc procese pe banda rulanta!

Cat te costa daca vrei sa dai banca in judecata

Numarul clientilor nemultumiti ai bancilor organizati in grupuri pe internet a trecut de 12.000!

Mii de clienti nemultumiti s-au organizat pe internet si ameninta bancile cu procese collective

Bancile pierd 95% din procesele deschise impotriva dobanzilor mari