Totodata, Lloyds se indreapta catre o iesire anticipata din schema speciala de lichiditate a Bancii Angliei, creata in 2008 pentru injectarea de finantare de urgenta in sectorul bancar in timpul crizei financiare. 

Sursele au declarat ca cifra de un miliard de lire va fi cel mai probabil un obiectiv care nu a fost inca finalizat, iar includerea in prezentarea directorul general al grupului, Antonio Horta-Osorio, a iesirii bancii de sub umbrela bancii centrale nu este inca sigura. 

Banca vrea sa-si continue strategia mult-brand, dupa cum a declarat seful institutiei, incercand sa revitalizeze brandul Halifax, "mostenit" de Lloyds in 2008 dupa preluarea de urgenta a creditorului HBOS, una dintre institutiile financiare care au cazut victima crizei financiare globale. 

Intr-o audiere sustinuta in fata unei comisii parlamentare Horta-Osorio a spus ca Lloyds se confrunta in continuare cu provocari majore si ca o revenire completa ar putea dura pana la cinci ani. 

De asemenea, sunt informatii privind planurile bancii de a vinde 600 dintre sucursalele retail pe care le detine, pe care ar putea lua 3 miliarde de lire.  Vanzarea sucursalelor a fost impusa Lloyds de autoritatile europene, pentru a restitui ajutoarele de stat acordate de guvernul britanic.

Lloyds a vandut deja mai multe active complementare, incercand sa-si simplifice operatiunile. Exista zvonuri ca ar putea parasi mai multe divizii mici pe plan international, dupa ce a renuntat anul trecut la operatiunile din Ecuador in schimbul a 25 de milioane de dolari.  

Statul britanic detine 41% din actiunile Lloyds.

Citeste si:

Top 5 tari in care sa nu investesti

Ce sfaturi au primit Donald Trump sau Steve Martin de la cei care le-au dat viata. Retetele milioanelor de dolari