Si totusi pe ce se bazeaza aceasta crestere salariala in vremuri de austeritate? Autoritatile mizeaza pe o colectare mai mare din taxe si care va aduce venituri suplimentare la bugetul de stat. Vorbim de aproximativ 1,6 milioane de dolari.

Anul viitor, majorarile salariale vor fi aplicate celor care lucreaza in sectorul administratiei publice, in functie de vechime si rezultatele profesionale. Iar cresterea retributiilor variaza intre 25 si 30%, a mai spus ministrul de Finante, Anatoliy Miarkovsky.

La finele lunii august, un raport al Goldman Sachs, citat de Bloomberg, arata ca Turcia si Ucraina sunt cele mai vulnerabile state din Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa in cazul aparitiei unei noi crize financiare, precum cea din 2008. Economistii bancii americane arata ca Turcia a "acumulat dezechilibre externe substantiale", iar Ucraian a blocat programul cu Fondul Monetar International. Asa ca nu este de mirare ca sunt cativa economisti care sustin ca masurile de crestere ale salariilor sunt pur electorale.

Citeste si

Afaceri cu bani putini. Ce poti face cu 10.000 de euro VIDEO