Rezultatul este identic cu cel al unui sondaj similar efectuat de Forsa in mai 2010, informeaza Reuters.

De asemenea, 43% dintre germani considera ca economia locala, cea mai mare din Europa, ar avea de castigat odata cu reintroducerea marcii, in timp ce 51% cred ca revenirea la aceasta moneda nu ar aduce niciun beneficiu economic. 

Marca germana este un simbol al stabilitatii si puterii economice al Germaniei de Vest in deceniile de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Fostul cancelar Helmut Kohl a reusit cu greu, in anii '90, sa convinga populatia cu privire la beneficiile monedei unice europene, pregatind introducerea acesteia.

Aparatorii monedei unice mizeaza insa pe argumentul ca exporturile Germaniei, principalul motor al economiei in ultimii ani, au castigat beneficii uriase datorita monedei euro. 

Cancelarul Angela Merkel a aratat in repetate randuri ca va apara euro, in pofida problemelor financiar fiscale ale mai multor tari, in frunte cu Grecia, care au declansat criza la nivelul zonei.  Majoritatea germanilor se opun ajutoarelor financiare externe pentru Grecia. 

In conditiile instabilitatii zonei euro, pe fondul crizei datoriilor din mai multe tari, viitorul monedei unice este pus sub semnul intrebarii. Cotidianul britanic Daily Express scria la sfarsitul lunii iunie ca banca centrala a Germaniei ar fi inceput deja sa tipareasca marci, Berlinul pregatindu-si astfel iesirea din zona euro.

Iesirea Germaniei din zona euro ar fi un moment de importanta majora in istoria tarii si ar adanci prapastia dintre cele mai puternice state din UE.