Angajatii au primit atunci sume cuprinse intre 10.000 si 50.000 de dolari. Iar asta nu e tot. Seful diviziei Android organizeaza doua petreceri pe an pentru acestia in casa sa din Mountain View.

Rubin, 48 de ani, a transformat cultura organizationala a Google intr-una dintre cele mai puternice din lume. Sub conducerea sa, Android a devenit cel mai folosit sistem de operare pentru smartphone-uri, depasindu-si rivalii Apple si Nokia. Si asta in ciuda neincrederii cu care a fost tratat la inceput. Cand primii producatori de smartphone-uri s-au aratat interesati de Android in 2007, Steve Balmer, CEO-ul Microsoft, a ras si s-a multumit sa spune "le uram bine venit". Dar, la cativa ani distanta lucrurile sunt cu nu se poate mai clare - Android are o cota de piata de 43%, iar Microsoft - mai putin de 2%.

Anterior Google, Rubin s-a ocupat de crearea de gadgeturi pentru start-upuri, iar unul dintre acestea a fost achizitionat in 2007 chiar de Microsoft. Cu o istorie in productia de telefoane, Rubin a inceput lucrul la sistemul Android in 2003, insa a avut nevoie de finantare in nenumarate randuri, au fost cazuri in care a avut nevoie de ajutorul prietenilor pentru a-si plati chiria. In 2005, insa, si-a vandut afacerea - Android Inc. - catre Google.

Dar nici asa lucrurile nu au fost simple pentru Android. LG a refuzat initial un acord cu Google pentru a folosi Android pe telefoanele sale. Apoi, Rubin si-a indreptat atentia catre HTC, care construise deja un telefon pentru Microsoft. Intre timp, nici Apple nu a stat deoparte si a cucerit piata cu iPhone. Acesta a fost momentul in care producatorii Samsung, Motorola si LG au decis sa semneze contracte cu Google pentru a produce telefoane echipate cu tehnologia Android.

Citeste si

HP catre Apple: "Ai castigat!". Compania renunta la sistemul webOS si la productia de tablete

Rusinea litoralului: SIF-urile, Josef Goschy si fratii Micula au 10.000 de camere, dar afacerile insumeaza doar de 10 milioane de euro