Investigatia de la MF Global este derulata de FBI si alte autoritati federale de reglementare, inclusiv Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA si Comisia pentru Tranzactii Futures cu Materii Prime.

Directorii au incercat la sfarsitul saptamanii trecute sa vanda MF Global companiei Interactive Brokers, insa descoperirea fondurilor lipsa a insemnat esecul negocierilor si intrarea in faliment, afirma autoritatile de reglementare.

Un reprezentant al FBI nu a comentat informatia privind investigarea MF Global.

Prabusirea companiei este pusa, partial, in seama unor plasamente de 6,3 miliarde de dolari pe datoria unor state din Europa.

Cand investitiile au cauzat pierderi si problemele de pe pietele financiare s-au agravat, MF Global s-ar putea sa fi folosit banii clientilor, potrivit Wall Street Journal, insa este, inca, neclar in ce fel.

Compania, cu sediul in New York, a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari, in cererea de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan.

Printre cei mai mari creditori neasigurati ai MF Global se afla JP Morgan Chase Bank, ca reprezentant al unor detinatori de obligatiuni de 1,2 miliarde de dolari, si Deutsche Bank Trust, cu clienti care au in proprietate obligatiuni de 690 milioane de dolari.

Citeste si:

Surpriza de la BNR. Banca centrala reduce dobanda cheie pentru prima data in ultimul an si jumatate

De ce vor milionarii sa emigreze din tara in care economia a crescut cu 9%. Peste jumatate din bogatii Chinei se gandesc sa plece in strainatate