1. Elon Musk

Companie: Tesla Motors

Compensatii financiare pe 2013: 78,2 milioane de dolari

Directorul Tesla Motors a strans primele milioane de dolari prin dezvoltarea cunoscutei platforme online de plata, PayPal. Din acel moment, succesul si faima sa au crescut exponential, lucru care s-a rasfrant si asupra ultimului sau pariu, Tesla Motors. Valoarea companiei a luat avant in 2013, ceea ce explica pachetul salarial consistent al lui Musk.
 
2. Larry Ellison

Companie: Oracle

Compensatii financiare pe 2013: 77 milioane de dolari

Larry Ellison, fondatorul si directorul producatorului de echipamente software Oracle nu este pentru prima oara in topul celor mai bine platiti CEO. Dar dupa ultimele cateva stagnari in vanzari ale afacerii, actionarii au inceput sa isi doreasca putina moderatie in ceea ce priveste plata lui Ellison. Astfel, aceasta a ajuns in 2013 la 77 milioane de dolari, fata de 96,2 milioane, cat era in 1012.
 
3. Mario Gabelli

Companie: Gamco Investors

Compensatii financiare pe 2013: 69 milioane de dolari

Gabelli detine 99% din Gamco Investors Class B, ceea ce ii confera un control aproape total asupra companiei de brokeraj si consultanta financiara. Asta ii permite cu siguranta sa isi ofere practic singur si o serie de compensatii banesti pe masura. Cele 69 de milioane de dolari reprezinta 20% din veniturile totale ale Gamco, potrivit Morningstar.
 
4. Robert Kotik

Companie: Activision Blizzard

Compensatii financiare pe 2013: 64,9 milioane de dolari

Activision Blizzard este un nume care poate nu suna foarte cunoscut pentru multi. Vorbim insa de compania care sta in spatele unor francize de succes din domeniul jocurilor video – Call of Duty si World of Warcraft. Pentru performanta deosebita inregistrata pe bursa, CEO-ul Robert Kotick a fost si el rasplatit regeste in 2013.
 
5. Leslie Moonves

Companie: CBS

Compensatii financiare pe 2013: 62,2 milioane de dolari

Moonves este la conducerea celei mai urmarite retele de televiziune pe cablu din America, ceea ce ii justifica salariul impresionant. Potrivit lui Michael Corty, analist la Morningstar, o mare parte din succesul CBS de-a lungul ultimelor decenii se datoreaza lui Moonves.
 
6. John Hammergren

Companie: McKesson

Compensatii financiare pe 2013: 51,7 milioane de dolari

John Hammergren este CEO-ul distribuitorului de produse medicale si farmaceutice McKensson. Ce este interesant in cazul sau, e nu doar salariul foarte mare, ci si plasa de siguranta de care se bucura. In cazul in care decide sa paraseasca firma, ar putea primi compensatii in valoare de 303,4 milioane de dolari, scrie Bloomberg.
 
7. David Zaslav

Companie: Discovery Communications Class

Compensatii financiare pe 2013: 49,9 milioane de dolari

Firma de cercetare Morningstar spune ca postul Discovery “este brandul cu cea mai larga distributie din lume”, si asta pentru ca ajunge in peste 200 de tari. Lui i se adauga alte canale de nisa, precum Animal Planet si TLC, care au contribuit de asemenea la succesul retelei. De bun augur pentru Zaslav s-a dovedit si faptul ca actiunile Discovery au crescut cu aproximativ 500% numai in ultimii cinci ani.
 
8. E. Hunter Harrison

Companie: Canadian Pacific Railway

Compensatii financiare pe 2013: 49,2 milioane de dolari

O parte din castigurile consistente ale lui Harrison se datoreaza clauzelor contractuale semnate cu Pacific Railway, prin care compania se obliga sa contribuie la un fond de pensii pe care acesta l-a pierdut in momentul in care a plecat de la fostul angajator.
 
9. Richard Bracken

Companie: HCA Holdings

Compensatii financiare pe 2013: 46,4 milioane de dolari

HCA este cea mai mare companie din domeniul medical, din intreaga lume. Bracken se va retrage de la conducerea sa la sfarsitul anului, dupa incheierea unui mandat de mai bine de 30 de ani. Cele 46 de milioane de dolari ar trebui sa ii asigure o pensionare linistita.
 
10. Gerald Rubin

Companie: Helen of Troy

Compensatii financiare pe 2013: 41,6 milioane de dolari

Compania mama a brandurilor Brut si Pert Plus a inregistrat vanzari record in anul fiscal precedent, asa ca CEO-ul sau s-a ales cu actiuni pe bursa in valoare de 29 milioane de dolari.