Raportul, realizat in 20 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), stabileste ierarhia celor mai dinamice entitati publice si private care isi desfasoara activitatea in tehnologie, media, telecomunicatii, domeniul farmaceutic si tehnologii curate, pe baza veniturilor obtinute pe o perioada de cinci ani. 

"Suntem impresionati sa vedem atatea companii romanesti in clasamentul din acest an. Prezenta lor este o dovada ca acestea isi propun sa aiba drept motor de crestere inovatia - un deziderat extrem de dificil intr-un mediu de afaceri atat de competitiv. Totodata, demonstreaza ca au strategii de dezvoltare globala si ca isi pot masura fortele cu organizatii impresionante, care au, cu certitudine, acces la resurse mult mai generoase", a declarat Alina Mirea, partener Deloitte si coordonator local al proiectului. 

Sase dintre companiile romanesti prezente in clasament au aplicat initial pentru programul regional CE Technology Fast 50, incheiat in octombrie, iar una a aplicat direct pentru programul EMEA, respectiv Bittnet Systems din Bucuresti, care s-a clasat pe locul 333, cu o crestere medie de 489%. 

Cea mai buna pozitie inregistrata de o companie romaneasca in acest clasament o are ITNT din Sibiu (locul 115), care a inregistrat o crestere medie de 1.433% si care s-a clasat pe locul al IV-lea in competitia regionala Fast 50. 

Celelalte firme locale incluse in clasament sunt Softelligence Bucuresti, cu o crestere de 459%, clasandu-se pe pozitia 355, Life Is Hard Cluj-Napoca (avans de 453% si locul 362), Teamnet International Bucuresti (+424%, locul 389), Fortech Cluj-Napoca (+403%, locul 420), Trencadis Baia Mare (+362%, locul 465).

Compania franceza de vanzare de bilete online Weezevent s-a clasat pe primul loc in clasamentul EMEA Deloitte Technology Fast 500TM.

Cu peste 37.000 de utilizatori, Weezevent activeaza in Franta, Elvetia, Luxemburg, Belgia si Canada (Québec), oferind organizatorilor de evenimente o platforma online simpla de a vinde bilete la evenimente. In ultimii cinci ani, Weezevent a avut o crestere medie spectaculoasa, de 43.202%.

Companiile prezente in clasamentul EMEA au inregistrat, in medie, o crestere de 1.700%, comparativ cu 1.500% anul trecut. 

Cu 86 de firme in clasament, Franta are cea mai buna reprezentare, urmata de Marea Britanie cu 67 companii si Benelux cu 60.