Azi-dimineata, schimburile se realizau la un curs de 4,1250 - 4,1280 lei/euro, nivel mai redus decat ieri, cand cotatia se situa intre 4,1270 - 4,1305 lei/euro.

Valutele din regiune au inregistrat si ele variatii reduse, in conditiile in care investitorii s-au mai linistit in legatura cu impactul crizelor din Japonia, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

In raport cu dolarul, cursul BNR a scazut cu 3,35 de bani, ajungand la 2,9093 lei/dolar.

Economistii au prevazut ca leul va continua sa se aprecieze in urmatoarele perioade.

"Cotatia cursului se va stabili undeva intre 4,1350 - 4,1380 lei/euro, pe termen scurt, ajungand pe un orizont de timp de cateva saptamani, undeva spre 4,10 lei/reuro", a spus analistul X-Trade Brokers, Claudiu Cazacu.

Economistul sef al BRD, Florian Libocor crede ca “ramane de vazut care urmeaza sa fie nivelul minim. Ca interval de fluctuatie, raman la parerea ca va fi intre 4,1 si 4,3 lei/euro”.

Si directorul de investii de la Eureko, Radu Craciun spune ca in functie de evenimentele care vor avea loc, cursul ar putea atinge pragul de 4 lei/euro, neputand insa anticipa cand anume se va intampla acest lucru.

Cat de periculos este un leu puternic?

Analistul XTB, Claudiu Cazacu, sustine ca leul se apreciaza cu pasi marunti, insa acest lucru nu este periculos pentru economia romaneasca.

"Romania este stabila politic si economic, momentan. Asa ca n-avem de ce sa ne facem griji in privinta unei supra-aprecieri a monedei nationale", a explicat analistul X-Trade Brokers.