1.  Bursa de la Berlin, precum si cea new-yorkeza vor fi blocate de autoritatile europene de reglementare in martie sau aprilie, sustin cei de la Financial News. Ambele vor gasi, insa, resursele necesare sa se ridice si sa oferteze Bursa de la Londra. Se anunta, asadar, o „vara fierbinte” in ceea ce priveste pietele de capital.

2.  Fraza „lichiditati-fantoma” va deveni tot mai frecventa in domeniul pietelor financiare, avand in vedere ca tot mai multe dezbateri in ceea ce priveste tranzactiile de pe pietele de capital vorbesc despre o prabusire a burselor din tarile nordice in luna aprilie. Evenimentul a inspirat deja 18 carti si doua filme lansate la Hollywood, scriu americanii.

3.  Vladimir Putin va castiga alegerile prezidentiale din Rusia in luna martie a acestui an. Cel putin asa arata pronosticurile Financial News.

Totodata, represiunea fortelor de securitate din Arabia Saudita va incepe sa se clatine in luna octombrie. Iranul isi va gasi drept aliat Orientul Mijlociu, avand in vedere ca pretul petrolului va creste ca urmare a inchiderii Stramtorii Ormuz, ipoteza prezentata deja de statul islamic.

Prognozele Statelor Unite arata ca America va avea parte de cea mai rece iarna din ultimele decenii, iar preturile gazelor naturale si petrolului vor atinge apogeul.

4.  Participantii la miscarea Occpy din Londra vor fi obligati sa-si mute campamentul in afara Catedralei St Paul, iar vremea calduroasa din lunile de vara ar putea duce la o epidemie de holera.

5.  Franta si Germania vor impune, independent si unilateral, taxe pe tranzactiile financiare. Volumul de tranzactionare din UK isi va lua, astfel, avant.

6.  Analistii financiari vor continua sa vorbeasca despre austeritate si criza datoriilor suverane din Europa. Titluri precum “Timpuri dificile”, “Prabusirea Imobiliarelor” si “Iceberg” vor “inunda” paginile ziarelor de profil si nu numai si in 2012.

7.  Dupa o sumedenie de summit-uri UE, organizate de urgenta de marii lideri europeni, dupa luptele de strada din Atena, doua schimbari de guvern in Ungaria, dublararea randamentelor obligatiunilor italiene luate pe 10 ani, moneda euro, si asa destul de blamata in 2011, va reusi sa supravietuiasca si anul acesta, asa “ponosita” cum se prezinta la ora actuala.