Fata de acelasi trimestru din anul 2010, PIB-ul a inregistrat o crestere cu 1,4% pe seria bruta si cu 0,3% pe cea ajustata sezonier. In semestrul I 2011, a crescut comparativ cu semestrul I 2010 cu 1,6%,  pe serie bruta si cu 0,3% pe cea ajustata sezonier.

Executivul va miza insa pe o performanta mai buna in trimestrul III datorita productiei agricole, pentru a atinge tinta pe intregul an. Oficialii spera la o crestere economica de 1,5% pentru intregul an.

"Avem o crestere economica prognozata de 1,5% (pentru anul in curs, n.r.), dar aceasta crestere nu va fi atinsa daca trimestrul al treilea nu va fi fructificat la maximum, pentru ca el are una dintre cele mai mari ponderi in PIB intr-un an. In luna iunie se constata o incetinire a productiei industriale si a exporturilor, ceea ce s-ar putea sa ne incetineasca cresterea economica pentru trimestrul al doilea. De aceea, cu atat mai mult in trimestrul trei trebuie sa avem grija sa maximizam investitiile si tot ce inseamna lucrari", a spus premierul Boc la inceputul lunii.

Prim-ministrul a mai adaugat atunci ca rezultatele din iunie au fost influentate de tulburentele de pe pietele internationale.

Franarea avansului economic al Romaniei se inscrie in tendintele din UE, cele mai mari economii ale zonei, Franta si Germania anuntad crestere economica zero, respectiv de 0,1%, in al doilea trimestru.

Increderea investitorilor ar putea primi o noua lovitura. Cresterea economica a Germaniei a incetinit la 0,1% in trimestrul II

Vesti ingrijoratoare de la Paris. Crestere economica zero pentru Franta, ceea ce nu va ajuta la calmarea pietelor

Romania a avut in trimestrul al doilea cea mai slaba crestere economica anualizata din UE

Romania a avut cea mai slaba crestere economica din UE in trimestrul al doilea raportat la aceeasi perioada a anului trecut, de 0,3%, in timp ce PIB-ul Uniunii Europene a crescut cu 1,7%, dar si-a incetinit semnificativ dinamica fata de primele trei luni ale anului, potrivit datelor Eurostat.

Cresterea economica a zonei euro a incetinit la 0,2% in trimestrul al doilea, fata de cel anterior, sub estimarile analistilor, de la 0,8% in primele trei luni ale anului, dupa cifre dezamagitoare in Germania si Franta, cele mai mari economii din regiune, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Eurostat.

Economia Uniunii Europene in ansamblu a crescut de asemenea cu 0,2% in perioada aprilie-iunie fata de primul trimestru al anului, dupa plus 0,8% in primele trei luni.

Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, PIB-ul Uniunii Europene si cel al zonei euro au urcat in trimestrul al doilea cu 1,7%, fata de 2,5% in primul trimestru si o medie de 1,8% a estimarilor analistilor.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, Romania a avut cea mai slaba crestere economica pozitiva din UE, de 0,3%, singura tara cu un rezultat mai slab fiind Portugalia (-0,9%).

Datele din sapte tari, printre care Grecia si Irlanda, nu au fost disponibile pentru a fi incluse in raportul Eurostat.