Intr-un articol publicat de The Independent, jurnalistii explica numarul mare de copii abandonati: ei provin din familii sarace, care nu si-au permis sa-i intretina, dar femeile nu au putut face avort din cauza politicii duse de Nicolae Ceausescu. Neavand acces la mijloace contraceptive, iar avortul fiind pedepsit cu inchisoarea, femeile au nascut mai multi copii decat au putut sa creasca si de aceea i-au abandonat.

Solutia cea mai buna este transformarea orfelinatelor intr-un sistem care asigura copiilor cresterea intr-o familie, considera conducerea fundatiei.

Ideea a fost sustinuta atat de Guvernul roman, cat si de UNICEFsi de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si aplicata cu succes, afirma Mark Cook, seful contingentului britanic al ONU.

Acum, solutia va fi aplicata si in alte tari, care se confrunta cu o problema similara.

In Romania, multi copii care au beneficiat de acest program au fost adoptati sau preluati in plasament.
Cand fundatia Hope and Homes for Children si-a inceput munca in Romania, aici erau peste 100.000 de orfani, iar acum sunt numai 6.500.

Organizatia si-a propus ca problema orfanilor sa fie rezolvata definitiv pana in anul 2020, cand toate casele de copii sa fie inchise, iar micutii sa fie crescuti in plasament si nu intr-o institutie.

Citeste si:

Maniera originala a unei banci de a-si face reclama in plina criza FOTO

Capitalele europene au detronat ofertele de ski, in aceasta iarna. Cat te costa un city-break de sarbatori la Londra, Praga sau Viena