Insulele grecesti sunt de vanzare pentru oricine are cel putin doua milioane de euro in cont, cat costa cea mai ieftina proprietate. Spre exemplu, insula Nafsika valoreaza 15 milioane de euro. Doar 227 din cele peste 1.400 de insule sunt locuite, scriu cei de la The Guardian. Iar asta inseamna ca pe langa pretul de achizitie al unei insule, daca vorbim despre una nelocuita, cumparatorul trebuie sa ia in calcul si dezvoltarea infrastructurii si abhia apoi introducerea ei in circuitul turistic. Pe aceeasi lista este inclus si aeroportul din Atenta, autoritatiile fiind gata sa renunte la 55% din actiunile detinute. Si nu se opresc aici, compania nationala de cai ferate va fi vanduta si ea.

De departe, austriecii sunt cei mai...inventivi: ei vand doua culmi muntoase din Alpi. Daca ai 121.000 de euro, atunci poti fi noul proprietar al acestora.

Irlanda planuieste sa-si vanda crescatoriile de cai, fiecare dintre caii de aici valorand 60.000 de euro. Iar Spania renunta la loteria nationala si privatizeaza doua aeroporturi - Barajas din Madrid si El Prat din Barcelona.

Britanicii fac si ei un pas istoric. Renunta la sediul BBC din vestul Londrei, de unde au fost transmise programe in ultimii 50 de ani. In plus, portiuni din calea ferata dintre gara St. Pancras din Londra si Canalul Manecii, pe care circula trenul de mare viteza, sunt scoase la "mezat".

Daca ti-ai dorit mereu un...castel, atunci ai noroc. Franta renunta la un castel care se afla in proprietatea statului si este situat pe malul lacului Geneva. In total, autoritatile au o lista de vanzare, care cuprinde 1.700 de proprietari, de la castele la cazarme. Astfel, Guvernul de la Paris incearca sa acopere o datorie de circa 1,49 de miliarde de euro, adica 77% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit Fox News. Chiar si asa, mai putin de 20% din banii obtinuti in urma tranzactiilor imobiliare vor fi folositi pentru a acoperi datoria uriasa, restul fiind reinvestiti.

Citeste si:

UE promite ca salveaza Grecia. Afla conditia pentru noul imprumut

Top 10 cele mai aglomerate orase din lume