Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez François Hollande sunt pregatiti pentru aceasta solutie de compromis in vederea desemnarii unui succesor al luxemburghezului Jean-Claude Juncker, al carui mandat se incheie pe 17 iulie, continua revista germana, fara sa isi citeze sursele.

Hollande ar fi acceptat, intr-un final, ca Schäuble sa preia presedintia Eurogrup in cursul primei parti a unui mandat de doi ani si jumatate, dupa care acesta sa cedeze functia, la jumatatea mandatului, lui Moscovici, potrivit aceleiasi surse.

Presedintele UE, Herman Van Rompuy, anunta la sfarsitul lui iunie ca nominalizarea unui nou presedinte va avea loc, "foarte probabil", la inceputul lui iulie.

Potrivit unor surse europene intervievate la vremea respectiva, presedintele in exercitiu, nominalizat in 2005, ar urma sa isi prelungeasca mandatul fie temporar, fie pe perioada unui nou mandat, in urma faptului ca nu a fost gasit niciun succesor care sa obtina consensul.

Wolfgang Schäuble, candidat la aceasta functie, nu se bucura de o acceptare unanima.

Franta este cea care a refuzat nominalizarea sa, insistand in vedere acordarii unui nou mandat lui Jean-Claude Juncker, care a anuntat, initial, ca nu mai doreste un nou mandat.