Louis Barnett (23 de ani), originar din Kinver, un satuc din Staffordshire (sud-vestul Angliei), este considerat cel mai tanar ciocolatier din Regatul Unit. La 14 ani devenea furnizor de ciocolata al lanturilor de supermarket Sainsbury si Waitrose, desi renuntase la scoala cu trei ani in urma, fiind diagnosticat cu tulburari de citit si concentrare. Practic, medicii il considerau un caz dificil, un tanar care avea sa se descurce greu in viata. Cu toate astea, Louis le-a demonstrat nu doar ca a putut sa-si continue studiile acasa, dar si ca a devenit si un antreprenor de succes, urmandu-si pasiunea pentru ciocolata, pe care a descoperit-o si fructificat-o din copilarie.
 
 
Indragostit de ciocolata belgiana si de secretele ei, Louis pregatea deseori pentru familie si prieteni, asa ca infiintarea unui business a venit ca un pas firesc. In 2005 a deschis Chokolit Ltd., o mini-fabrica de ciocolata, unde producea deserturi ce ajungeau pe rafturile a doua supermarketuri din Staffordshire. Apoi, si-a diversificat abilitatile si retetele dulci combinandu-le cu alcool (sampanie). Asa a ajuns sa vanda, de pilda, pahare de sampanie realizate integral din ciocolata comestibila, facand din produse adevarate opere de arta.
 
 
Cel mai tanar cursant si absolvent al prestigioasei Academii Belgiene de Ciocolata Callebaut a creat primele deserturi in bucataria de acasa, din Anglia, fara sa stie ca ele vor ajunge sa fie gustate si apreciate de cei mai mari specialisti din industrie din lume. Pentru ca primea multe aprecieri pentru produsele sale, Louis si-a deschis propria fabrica, in 2005, cu un credit de 5.000 de lire sterline si un imprumut de 500 de lire, luat de la bunici, pentru achizitia unui echipament special care regla temperatura ciocolatei.  
 
Asa s-a nascut Chokolit. De altfel, numele provine din gresita pronuntie a fondatorului, din cauza problemelor de exprimare si citire (dislexie). Curand, garajul familiei a devenit prea mic si prea imbietor pentru vecini, din cauza delicateselor care se pregateau aici, iar Louis a mutat sediul de productie intr-o noua „fabrica” in Shropshire, in sudul Staffordshire. Fabrica a fost inaugurata, in decembrie 2007, chiar de primarul comitatului englez.
 
Astazi, Chokolit a devenit un brand la care Louis lucreaza cot la cota cu parintii sai. Deserturile lui sunt printre favoritele englezilor si ajung sa fie exportate in mai multe tari ale lumii. In 2008, premierul de atunci, Gordon Brown, si liderul conservator David Cameron (actualul prim-ministru al Marii Britanii) au tinut sa-l cunoasca personal, chiar la Palatul Parlamentului din Londra. Louis Barret le-a povestit celor doi oficiali despre strategia de combinare a diverselor ingrediente, despre viziunea privind utilizarea uleiului de palmier in detrimentul altor soiuri de ulei si le-a aratat, totodata, arta combinarii ciocolatei cu sampania, prin crearea paharelor comestibile. Brown si Cameron l-au catalogat la momentul respectiv ca fiind „un tanar remarcabil care are toate sansele sa devina un antreprenor foarte important in urmatorul deceniu.”
 
 
In 2007 si 2011 a fost declarat „Antreprenorul Anului” in Regatul Unit. Tot in 2007 a castigat Premiul Anului pentru Inovare in Procesarea Alimentelor. In 2010 a fost decorat cu onoruri drept „Tanarul Campion” in cadrul Jocurilor Olimpice pentru juniori din Singapore.