La inceputul acestui an, australianul a contractat o companie de stat din China care sa-l ajute sa ridice o versiune a Titanicului, adaptata la secolul XXI.

Astazi, miliardarul in varsta de 58 de ani le-a prezentat ziaristilor britanici schitele vaporului care va porni in prima sa cursa abia peste patru ani.

"Va fi la fel de luxos precum Titanicul original, dar va avea tehnologie de top si cele mai noi sisteme de navigatie si securitate", povesteste Palmer intr-un reportaj BBC.

De la detaliile exterioare si pana la barcile de salvare, Titanic II va semana in intregime cu faimosul vapor. "Am obtinut copii ale planurilor originale. Va fi la fel, in proportie de 98%. Singura diferenta va consta intr-o extra punte", adauga Clive Palrmer.

Intrebat daca vasul cel nou ar putea avea soarta Titanicului, omul de afaceri raspunde: "Bineinteles ca se va scufunda daca vei face o gaura in el (rade). Va fi realizat asa incat sa nu se scufunde. Dar evident, daca esti superstitios, te temi ca ar putea avea acelasi final".

"Este incredibil cum nimeni nu s-a mai gandit la asta pana acum. Au mai existat cativa constructori care au pus de-o parte planurile pentru a ridica nave de croaziera, dar niciunul nu a facut o replica a Titanicului. Vaporul meu va fi identic, atat in ceea ce priveste dimensiunile, cat si atmosfera", spune australianul.

"45.000 de oameni si-au manifestat interesul de a calatori pe Titanic II"

O echipa alcatuit din arhitecti din Europa si China lucreaza de ceva timp la design-ul vaporului. BBC scrie ca pe Titanic II vor exista trei clase de pasageri, asemenea vaporului original. Cei care vor opta pentru cele mai accesibile bilete vor imparti cabina impreuna cu alt pasager, vor servi meniuri de baza si vor avea acces la petrecerile irlandeze.

De altfel, cabinele vor semana destul de bine cu cabinele din 1912, cu mici facilitati in plus, si anume: internet wireless si aer conditionat. Interesante vor fi fotografiile din fiecare cabina in parte, care vor infatisa persoanele care au stat in camerele respective in timpul singurei calatorii facute de Titanic, in urma cu 100 de ani. De asemenea, pasagerii vor sti daca calatorii respectivi au supravietuit sau nu naufragiului.

In aprilie s-au implinit 100 de ani de la tragedia Titanicului.

Clive Palmer povesteste ca peste 45.000 de oameni si-au manifestat deja dorinta de a calatori pe Titanic II. Despre costurile uriase ale ambitiosului proiect se fereste sa faca prognoze, desi marturiseste ca nu si-ar pune in pericol averea estimata la aproape 15 miliarde de dolari, datorata in parte mare afacerilor din imobiliare si industria mineritului.

Magnatul industriei de minerit din Queensland si-a dezvoltat afacerile si in turism, pe baza relatiilor pe care le are cu China. Palmer este proprietarul unei statiuni de lux si are in plan construirea unei intregi flote de vapoare de lux.