Iata cateva povesti care demonstreaza celebra fraza: "Clientul nostru, stapanul nostru".

1. Amazon

Cum reactionezi cand care iti aduce acasa Play Station-ul comandat online ti-l tranteste pur si simplu in fata usii de la intrare, in loc sa ti-l puna cu grija in interiorul casei? Cine este de vina pentru acest deserviciu care ti se face tie, client fiind? Curierul grabit, indiferent fata de produsul tau, vecinul care a semnat pentru tine (tu nefiind acasa) si nu s-a mai deranjat sa-ti aduca personal pachetul? Cert este ca vina nu apartine companiei de unde ai comandat produsul, ci firmei de curierat.

Printr-o astfel de experienta a trecut un client care a comandat un Play Station de la cel mai mare magazin online: Amazon. Scenariul a avut loc in urma cu cativa ani, potrivit Business Insider. Clientul suparat i-a sunat pe reprezentantii Amazon, cerandu-le socoteala pentru comportamentul companiei de transport si sublinindu-le faptul ca pachetul era un cadou pentru fiul sau, cu ocazia Craciunului. Amazon nu doar ca i-a trimis clientului revoltat un alt produs (de data aceasta ocupandu-se de atitudinea companiei de curierat), dar nici nu l-au taxat pentru transportul maritim.

2. Lantul hotelier Ritz-Carlton

Din cauza alergiilor fiului lor, o familie cazata la hotelul Ritz-Carlton din Bali s-a aratat atenta la alimentatia acestuia. Parintii s-au ocupat personal sa-i aduca celui mic un anumit sortiment de oua si lapte, neavand incredere in produsele din restaurantul hotelului. Doar ca mancarea s-a stricat pe drum. Managerul de la Ritz nu a putut gasi in oras niciunul dintre alimentele preferate de clienti, insa directorul executiv si-a reamintit ca un anume magazin din Singapore comercializa asa ceva. Directorul si-a contactat personal soacra, care locuia in Singapore, pentru a cumpara cele necesare clientilor sai. Femeia a zburat apoi catre Bali (un drum estimativ de 2 ore si jumatate) pentru a-i multumi pe pretentiosii clienti ai ginerelui sai.

3. Apple

Istorisirea de mai jos a fost facuta publica prima data la lansarea ipad 2, eveniment care a avut loc anul trecut. Aparent, un consumator si-a achizitionat online ultimul model de tableta, dupa care l-a returnat impreuna cu un post-it pe care a notat „Sotia mea a spus ca nu”. Probabil faptul ca cei de la Apple au decis sa-i returneze la randul lor produsul nu a fost pe placul sotiei clientului. Totodata, compania i-a trimis tableta impreuna cu banii cheltuiti pe gadget, atasand pe pachet un post-it cu textul: „Apple spune ca da”.

4. Lexus

Atunci cand clientii intampina probleme tehnice la autoturismele personale, reprezentantii Lexus se ocupa personal sa le trimita tehnicieni si mecanici. Acestia din urma le repara masinile in propriile locuinte, fara ca acestia sa se deplaseze pana la dealeri.

In cazul unui Lexus ES 350, model sedan, care a avut ceva probleme din fabricatie, compania a decis sa le ceara proprietarilor sa se prezinte la sediul companiei. Ajunsi la destinatie, cumparatorii credeau ca vor fi pusi sa astepte in sala de asteptare. Au fost insa extrem de surprinsi cand au constatat ca de fapt producatorii urmau sa le ofere masini noi, ultimul model de Lexus, fara sa le puna niciun fel de intrebari sau conditii, noteaza Business Insider.

5. Southwest Airlines

Un pasager se afla intr-o cursa business pe ruta Los Angeles – Denver. Acesta voia sa ajunga in Denver, la fiica sa, pentru a-si vedea pentru ultima oara nepotul, aflat in coma la spital, suferind de o boala incurabila. Bunicul trebuia sa ajunga la nepot pana la ora 09.00 p.m. deoarece parintii doreau ca organele copilului sa fie donate pentru a salva si alte vieti.

Sotia pasagerului a fost cea care a facut rezervarea la operatorul aerian Southwest Airlines pentru a aranja zborul si a le explica reprezentantilor companiei urgenta. Mai exact, a ajuns cu un sfert de ora intarziere peste ora maxim admisa pentru imbarcare. Desi clientul era sigur ca si-a pierdut zborul, cand a ajuns in aeroport a constatat cu surprindere ca pilotul aeronavei il astepta personal, pentru decolare.