Fructificand la maximum resursele Australiei, asa cum n-o mai face nimeni altcineva, Gina Rinehart si-a crescut averea pana la 29,17 miliarde de dolari (anul trecut aceasta era estimata la 18,87 miliarde de dolari). Practic, australianca produce 598 de dolari pe secunda, peste un milion de dolari la fiecare jumatate de ora. Daca tragem linie, la sfarsitul zilei ajungem la ametitoarea suma de 52 milioane de dolari.

Gina Rinehart este cea mai bogata femeie din lume, surclasandu-le pe Christy Walton, vaduva lui Wal-Mart, fondatorul companiei John Walton, grup ce detine monopolul pe piata de retail din SUA.

Maniera spectaculoasa in care Rinehart produce bani ii determina pe experti sa speculeze faptul ca, daca va continua in acelasi ritm, curand va deveni cea mai bogata persoana din lume.

Cine este femeia de care se tem cei mai puternici barbati din lume

Australianca a mostenit un zacamant minier de la tatal sau. Un personaj necunoscut presei pana in urma cu doi ani, Rinehart are toate geamurile de la birou si de la masini blindate, si-a angajat fosti militari ca garzi de corp si detine un apartament intr-un complex rezidential plutitor.

Rinehart conduce o companie privata de resurse miniere, Hancock Prospecting, si a intrat in atentia mass-media anul trecut, cand Citigroup i-a evaluat averea la 11 miliarde de dolari, cu mentiunea ca ar putea obtine titlul de cea mai bogata persoana din lume, daca preturile materiilor prime se vor pastra la acelasi nivel in anii urmatori.

Acum, o noua investitie in Coreea de Sud din partea gigantului de otel Posco a ajutat-o sa faca un pas urias in atingerea acestui obiectiv, a anuntat site-ul australian de stiri economice Smart Company.

Iar averea australiencei va continua sa creasca in acelasi ritm, ea vand mai multe proiecte mari pe rol, de la care se asteapta sa genereze pana la 10 miliarde de dolari pe an.

Cum a reusit, insa, Gina Rinehart, o persoana despre care nu se stia nimic pana in urma cu doi ani, sa intre in cursa pentru a deveni cea mai bogata persoana a lumii? Iata mai jos cateva detalii din viata femeii de afaceri:

Singurul copil al magantului Lang Hancock, Gina a facut pentru prima data valuri la Hancock Prospecting, cand a revolutionat modul in care se extrage fierul din mine folosind explozii nucleare.

Dupa moartea tatalui sau in 1992, Gina a inceput o disputa cu Rose Lacon, mana dreapta a tatalui sau, cu care mai tarziu acesta se si casatorise.

Dupa 14 ani vrajba a luat sfarsit. In timp ce Lang era incinerat, Gina a pastrat cateva dintre organele sale ca probe pentru a dovedi un eventual caz de omucidere, pe care spera sa-l construiasca impotriva lui Rose. Dupa doi ani de ancheta, s-a stabilit ca Lang a murit din cauze naturale.

In 1999, Gina a facut o petitie, care ulterior i-a fost si aprobata, prin care a cerut numirea unui lant de munti din Pilbara, Australia, dupa familia ei.

Pana de curand, Gina era cunoscuta pentru discretia de care dadea dovada: avea masinile si geamurile birourilor blindate si angajase fosti militari ca si garzi de corp.

Australianca a devenit o figura publica incepand cu 2010, cand s-a alaturat unei campanii ce protesta impotriva unei noi taxe puse pe zacamintele miniere, propusa de Partidului Muncitoresc.

A pus bazele unui grup de lobby care influenteaza membrii Congresului – “Australians for Northern Development & Economic Vision”, care il include si pe antreprenor minier Ian Pilmer.

In noiembrie 2010, ea a cumparat actiuni la doua companii australiene: canalul de televiziune Channel 10 si ziarul Fairfax, ceea ce a reprezentat debutul ei in lumea mass-media.

Despre viata ei personala se stiu prea putine lucruri, dar a marturisit ca detine un apartament de lux plutitor in complexul rezidetial The World.

In 2006, Gina a devenit prima femeie miliardar a Australiei. Atunci cand Citigroup a plasat-o in cursa pentru a deveni cel mai bogat om al planetei, grupul financiar scria ca “este posibil ca profitul din afacerile cu carbune si cu minereuri de fier ale Ginei Rinehart sa se apropie de 10 miliarde de dolari”, ceea ce ar face ca “averea neta personala sa depaseasca 100 de miliarde de dolari.”