De la vinuri, la costume barbatesti, mancare si masini, toti membrii Casei Regale au 37 de furnizori care le asigura confortul zilnic. De altfel, asa se intampla in cazul oricarei familii regale din lume, asa ca nu ai practic nicio sansa sa vezi un cap incoronat intr-un hipermarket.

Intre cei 37, majoritatea sunt furnizori romani. Spre exemplu, firma Sonimpex Serv a obtinut a doua oara titulatura de furnizor al Casei Regale pentru intreaga gama de opt dulceturi si pentru zacusa Topoloveana, dupa ce anul trecut a bifat aceeasi distinctie pentru magiunul de Topoloveni. Acest lucru inseamna ca anual circa 2-300 de borcane de magiun ajung in camara regelui si apoi pe masa membrilor familiei regale.

Se vede acest lucru in vanzari? Bibiana Stanciulov, proprietara Sonimpex Serv, spune ca produsele sunt oferite gratuit, insa, firma are de castigat prin recunoasterea familiei regale. "Ne creste faima, demonstram ca avem un produs de calitate, oamenii au incredere sa il consume si apoi vin si banii, intai recunoasterea si abia apoi banii", spune ea. Proprietara Sonimpex Serv recunoaste ca si vanzarile au crescut dupa ce firma a obtinut aceasta titulatura.

Bibiana Stanciulov a cumparat fabrica de la Topoloveni in 2002 si a inceput cu exportul a 10-15 tone de magiun vrac, in special, in Austria si Germania. Fabrica a fost apoi modernizata, in urma unor investitii de circa 1,5 milioane de euro, din care jumatate de milion de euro a provenit din fonduri europene. Daca la inceput exporta doar produse vrac, acum vinde magiun si dulceata la borcan. In total, compania produce 100.000 de borcane doar din gama de dulceturi si pregateste un nou sortiment - magiunul cu migdale. Mai mult, spune ca va discuta si cu investitori din China pentru a exporta pe piata din Asia, care are un mare potential. Doar in 2010, firma a obtinut o cifra de afaceri de sase milioane de lei.

Si cei de la Murfatlar Romania si Biborteni spun ca doar faptul ca sunt furnizori al Casei Regale reprezinta "o onoare si, in acelasi timp, o recunoastere a eforturilor facute in asigurarea atat pentru piata interna, cat si pentru cea externa a unor produse competitive si de o foarte buna calitate". Murfatlar furnizeaza periodic Casei Regale vinuri din gama 3 Hectare, Rai de Murfatlar (in special cel rosu), Zaraza, Rai Grande Reserve si Sec de Murfatlar (Sauvignon Blanc). Biborteni furnizeaza apa minerala Biborteni cu trei nivele de carbonatare si sucuri Biborteni.

Producatorul de vinuri Alcovin a intrat recent pe lista furnizorilor Casei Regale. Cu o podgorie de 300 de hectare, din care 150 de hectare este vie noua, reprezentantii companiei spun ca au o capacitate de productie de circa 4-500 de sticle anual din vinul Aligote, specific dobrogean. Din aceasta productie, circa 40-50 de sticle vor insoti anual pranzul membrilor familiei regale. La fel ca si ceilalti furnizori si reprezentantii Alcovin spera intr-o crestere a vanzarilor in urma acestei recunoasteri. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei a fost de circa un milion de euro.

Painea este asigurata de cei de la Rue du Pain, care produc paine prin metoda artizanala. In ceea ce priveste costumele, acestea sunt asigurate de Alexandru Ciucu, fondatorul companiei “Tata si fiul”.

Ce inseamna sa fii furnizor al Casei Regale

Calitatea de furnizor se ofera pe o perioada de trei ani, dupa care poate fi luata in discutie prelungirea ei, pentru o noua perioada de trei ani. "Aceasta calitate se acorda persoanelor sau companiilor comerciale care au asigurat livrarea de bunuri sau servicii timp de minimum un an. Dupa aceasta perioada, Comitetul Casei Regale, din care fac parte si unii membrii ai familiei isi dau acordul sau nu", spune Radu Ghina, consilier al Casei Regale.

Furnizorul are dreptul de a folosi Stema Casei Regale a Romaniei sau Cifrul personal al Majestatii Sale Regelui (dupa caz), plasand dedesubt mentiunea "Furnizor al Casei Regale a Romaniei".

Furnizorii Casei Regale

1. Compania Murfatlar - vinuri

2. Doina Levintza - produse si accesorii vestimentare

3. Dan Coma - produse si accesorii vestimentare

4. Cramele Halewood - vinurile spumante Rhein Extra

5. Societatea Frottierex - pana in 2008

6. Principal Company S.A. - mezelurile Salonta

7. Biborteni SRL - pentru apele minerale

8. Transavia din 18 octombrie 2006 pentru produsele din carne de pui

9. Exotique - mobilier si obiecte de decoratiuni interioare

10. Automobile Bavaria - pentru servicii de transport autoturisme clasa premium

11. Laurent Tourette - pentru servicii de coafura

12. Privileg Catering - servicii si produse in sistem catering

13. Alexandru Ciucu - produse vestimentare barbatesti

14. Romaqua Group - apele minerale Borsec

15. Sonimpex Prod Serv - magiunul natural de prune de la Topoloveni

16. Albalact - pentru produsele lactate

17. Triticum Sebes - ouale Galbenel

18. Spicul - produse de panificatie

19. Philips Romania - sistemele de iluminat

20. Avon Cosmetics Romania - produse cosmetice

21. David Sandu - produse ale atelierului de bijuterie

22. Apulum Alba Iulia - produse din portelan

23. Conference Sistems - serviciile de sonorizare

24. Domeniul Coroanei Segarcea - pentru vinurile din gama Prestige

25. Sangria SRL - pentru mezelurile Get Beget

26. Carol Parc Hotel - servicii hoteliere

27. Regina Maria - serviciile medicale

28. BCR Asigurari - servicii de asigurari si reasigurari

29. Best Broker - asistenta si consultanta in servicii de asigurare si reasigurare

30. Electrolux - produse electrocasnice

31. Alcovin - vin

32. Rue du Pain - produse de panificatie

33. Dulceata de Topoloveni si zacusca Topoloveana

34. Parfumeriile Boutique - parfumuri

35. Akzo Nobel - produse de constructie

36. Divimex Group - produse curatenie

37. Ioana Sucu - decoratiuni interioare

Citeste si:

Pe urmele lui Soros. Magnatul care nu are casa, isi doneaza averea in scopuri caritabile si vrea sa salveze Europa

Daca UE se clatina, sa facem alta. 5 state europene vor sa se grupeze intr-o noua Uniune