Vestea buna este ca exista deja in vigoare asigurarea obligatorie a locuintei. Daca nu ai semnat deja aceast polita, este timpul sa te grabesti.

Statul te obliga sa platesti 10 sau 20 de euro pentru o asigurare care nu acopera decat riscurile mari adica o calamitate, ce nu poate fi DECAT o inundatie catastrofica, o alunecare de teren sau un cutremur, iar in acest din urma caz asigurarea iti va prinde foarte bine.

Daca vrei sa cumperi protectie suplimentara si sa-ti asiguri casa "pe bune" ai mai multe variante!

Unii dintre asiguratori au lansat deja pachete speciale pentru a veni in completarea celor trei riscuri care sunt incluse in asigurarea obligatorie, iar altii, in schimb, au mers pe varianta clasica a reducerilor!

O protectie suplimentara poate insemna pana la 16 riscuri de acoperit in plus. Am facut un calcul pentru o locuinta in Bucuresti cu valoarea de asigurare de 50.000 de euro si fara asigurarea lucrurilor din ea si a reiesit ca cea mai buna oferta inseamna 46,58 euro si acoperirea a patru riscuri.

Mai departe, pentru un apartament din Bucuresti, construit in 1980, cu o valoare asigurata de 50.000 de euro si valoarea bunurilor estimata la 20.000 de euro, vei plati o prima (cea mai ieftina) de 73,8 euro pe an.

Daca vrei sa faci o simulare pentru cat te-ar costa asigurarea casei tale incearca ACUM!

Pune-ti conditiile cat mai exact si vei obtine cele mai bune variante de pret!

Companiile care au dreptul sa vanda polita obligatorie sunt Astra, Uniqa, Platinum Romania, Groupama Asigurari, ABC Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins (fosta Asitrans), Generali si Grawe Romania.

Tot de la ele poti cumpara si o asigurare facultativa, suplimentara, dar si celelalte companii au astfel de polite.

Asigurarea obligatorie te costa intre 10 si 20 de euro pe an, in functie de tipul locuintei, valoarea asigurata fiind de 10.000, respectiv de 20.000 de euro.    

Scoati din buzunar 10 euro pe an daca imobilul este construit din caramida nearsa sau din chirpici si 20 de euro  daca imobilul are o structura de rezistenta de beton armat sau lemn.

Valoarea de asigurare inseamna suma de bani pe care o poti primi ca despagubire de la asigurator in cazul in care "o calamitate" iti va lovi casa.