Omul de afaceri spune ca are un complex imobiliar construit la un nivel "foarte inalt", "mai inalt decat tot ce exista in Sud-Estul Europei" si ca anticipeaza ca vanzarile in acest caz, dupa toate calculele facute, arata ca nu se vor misca absolut deloc pana in 2014.

Vezi AICI cand crede Ion Tiriac ca va iesi Romania din criza!

"La treburi normale, ca apartamentele facute ca lumea, si noi lucram cu nemtii, in 2012, isi vor da drumul", a punctat omul de afaceri intr-un interviu acordat incont.ro si ProTV.

El spune ca are si acum la vanzare apartamente, dar de abia in 2012 va deveni si avantajos sa vanda.

Omul de afaceri anticipeaza ca anul viitor, practic, ar urma sa nu mai constate ca a pierdut doi ani ca sa construiasca imobile si sa scoata fix cat a investit.

De altfel, Ion Tiriac crede ca preturile din domeniul imobiliar au coborat foarte mult si de acum inainte ele nu ar trebui decat sa urce.

"Dupa parerea mea, imobiliarul isi va reveni pentru ca in momentul in care romanul care are nevoie de 2 milioane de apartamente in tara asta isi va da seama ca nu mai prinde trenul daca nu il ia acum, isi va reveni cu treaba asta....cu singura conditie : ca bancile sa joace," a explicat Tiriac.

Mai mult, Ion Tiriac a afirmat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV, ca pretul pe metru patrat al unui apartament nou in Capitala se situeaza in prezent intre 800 si 1.000 euro.

"Niciodata pretul asta n-o sa mai vina inapoi, atat de scazut. Si totusi lumea nu cumpara. Banca, cel putin unde sunt si eu partener, spune: domnule, avem bani oricand, sa vina oricine, maine ii dau banii sa-si cumpere", a spus omul de afaceri.

"Daca bancile nu investesc banii pe care-i dai dumneata sa-i tina in banca, inseamna ca pierd, si eu n-am vazut inca o banca care sa piarda", a adaugat el.

Referindu-se la preturile din Romania, omul de afaceri a afirmat ca nu a auzit "nici in Paris, nici in Madrid, nici in Barcelona, nici in Roma, niciunde", sa se vanda un metru patrat de apartament sub 1.000 de euro.

Cum ii merg afacerile

Miliardarul roman a mai aratat ca afacerile sale au fost lovite destul de puternic de criza si a trebuit sa investeasca sute de milioane de euro in leasing, imobiliare, automobile.

"Am pus sute de milioane de euro inapoi in business... in leasing, imobiliare, automobile si asa mai departe", a explicat Ion Tiriac.

El a adaugat ca va face intr-adevar bani atunci cand isi va vinde afacerile din Romania si ca pana acum a facut doar bani din sport.

"Eu o sa fac extraordinar de multi bani in Romania cand voi vinde, deocamdata nu am vandut nimic", a punctat Tiriac.
Potrivit omului de afaceri, criza i-a favorizat pe cei care aveau "cash" si care au putut face si speculatii.

Ce crede despre noul Cod al Muncii

In ceea ce priveste noul Cod la Muncii, pe care Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea pe 8 martie, miliardarul care are cativa mii de angajati a sustinut ca acesta "nu a fost o treaba ideala inca de la inceput".

Ion Tiriac crede ca angajatul este favorizat, pentru ca are voie sa faca absolut tot ce vrea si ca Romania ar avea nevoie de un Cod al Muncii flexibil, de "un sistem care sa apere si angajatul si angajatorul".

In opinia sa, autoritatile ar fi trebuit sa faca lobby sau "trafic de influenta" ca sa influenteze sindicatele.

Omul de afaceri crede ca acum angajatorului risca sa ii fie frica sa mai angajeze.

O piedica in buna derulare a afacerilor sale a fost, potrivit spuselor lui Ion Tiriac, imbolnavirile angajatilor pentru cate sapte zile.

"Nu vine angajatul o saptamana ca a fost bolnav, apoi, nu vine trei zile ca trei zile are dreptul, apoi vine o ora si apoi are treaba si daca vrei sa-l dai afara trebui sa calculezi foarte atent cate salarii ai sa-i dai", a explicat Tiriac.