"Uniunea Europeana are nevoie de politicieni care ca actioneze in mod responsabil si care sa sustina o politica europeana comuna, mai ales in acest moment", a spus Werner Faymann, potrivit Agerpres.

"In acest moment, eu vad o tendinta opusa in Marea Britanie", a subliniat cancelarul austriac. 

Ministrul de finante austriac, Hans Jorg Schelling, a declarat saptamana aceasta ca un referendum privind ramanerea Marii Britanii in UE reprezinta un mod prin care politicienii evita sa-si asume responsabilitatea pentru decizii dificile. 

La randul sau, Faymann a afirmat ca scopul UE nu este acela ca "fiecare stat membru sa incerce si sa obtina doar ce este mai bun pentru sine pe spinarea celorlalti"

Premierul Britanic David Cameron le-a promis alegatorilor ca va convoca un referendum privind ramanerea Marii Britanii in UE. Totodata, printre obiectivele principalele pe care Cameron le va urmari in renegocierea relatiilor cu UE se numara obtinerea unui drept de veto asupra deciziilor comunitare de natura sa afecteze interesele nationale britanice si diminuarea fluxului imigrantilor est-europeni in Marea Britanie, in special prin adoptarea unor masuri care sa restrictioneze accesul acestora din urma la sistemul britanic de asistenta sociala. O astfel de masura ar fi inghetarea timp de patru ani a ajutoarelor sociale pentru noii imigranti, noteaza Reuters.