Brazilia se bucura de investitii masive in energie, agricultura sau industrie, iar populatia sa de 200 milioane de locuitori consuma suficient de mult cat sa sustina o economie. Brazilia creeaza anual peste un milion de locuri de munca.

Totodata, Brazilia se numara printre cele mai mari piete bursiere din lume, avand propriul sistem de creditare. Nu in ultimul rand, armata Brazilia se afla pe locul 13 in topul celor mai active de pe glob.

Statul brazilian produce totodata filme, muzica, dar si staruri internationale. De fapt, brazilienii au o obsesie pentru showbiz, relateaza Business Insider.

Unde greseste SUA?

Intregul sistem financiar global a fost cladit axat pe ideea ca Statele Unite ale Americii sunt centrul economic al lumii. Moneda Americii este folosita intens in afara granitelor continentului nord-american, iar bancile americane reprezinta piatra de temelie a sistemului bancar international.

Aceasta structura avea sens in urma cu cateva decenii, cand orice mica tara visa sa-si exporte produsele in SUA, noteaza site-ul american. Lucrurile s-au schimbat insa astazi. Si alte state ale lumii s-au dezvoltat indeajuns incat sa devina puncte de referinta pe harta financiara a planetei. De exemplu, Brazilia, China, Indonezia sau Rusia sunt tari a caror relevanta economica creste in fiecare zi, fapt ce dauneaza dolarului american. Doar ca guvernantii SUA pretind sa nu observe aceste lucruri, continand sa tipareasca bani, lucru care va duce in final la declinul economiei americane.