Atat datele conturilor mai multor clienti, cat si unele informatii sensibile din calculatoarele angajatilor bancilor au fost furate in urma atacurilor informatice. Unul dintre oficialii intervievati de Bloomberg a avertizat ca hackerii ar putea folosi datele obtinute pentru a goli conturile clientilor.

Cu toate acestea, nu se stie inca daca vreun client al bancilor a suferit pierderi financiare in urma atacurilor.

Cel putin una dintre banci a acuzat in mod direct hackeri sustinuti de Rusia pentru pierderea de informatii, conform surselor.

FBI desfasoara in prezent o ancheta, pentru a stabili daca aceste atacuri au fost operate ca un act de razbunare la adresa SUA, pentru sanctiunile impuse Rusiei pentru interventia in Ucraina.

Anchetatorii au descoperit ca atacurile au fost realizate prin intermediul unor servere din America Latina. De altfel, modul sofisticat in care au fost realizate atacurile, precum si unii indicatori tehnici identificati in calculatoarele bancilor au deschis o pista care ar putea arata o legatura a hackerilor cu guvernul de la Moscova.

Aceste incidente au aparut pe fondul unei relatii tensionate dintre SUA si Rusia. Trupele rusesti se afla in continuare la granita cu Ucraina, in pofida sanctiunilor economice impuse de SUA si tarile din Uniunea Europeana.

JP Morgan cheltuieste anual 200 milioane dolari pentru a se proteja de atacurile cibernetice, potrivit datelor furnizate de banca.