FMI cere in mod special guvernului francez sa reformeze sistemul de pensii, dar fara cresterea contributiilor, aprofundarea reformei pe piata muncii si deschiderea pentru concurenta a pietei bunurilor si serviciilor. 

"De acum si pana la sfarsitul anului 2013, guvernul va realiza doua treimi din efortul intreprins in 2011 pentru stabilizarea deficitului. Avand in vedere acest fapt si caracterul ezitant al redresarii, guvernul trebuie sa incetineasca ritmul ajustarii", se arata in raportul anual al FMI referitor la economia Frantei, citat de Mediafax.

FMI estimeaza ca Franta va incheia acest an cu un deficit bugetar de 3,9% din PIB, fata de 4,8% in 2012. 

Eforturile de reducere a deficitului public, incertitudinile politice inaintea alegerilor prezidentiale din 2012 si conjuctura europeana dificila au avut un efect negativ asupra economiei Frantei, dar imbunatatirea recenta a indicatorilor sustine asteptarile unei redresari treptate, in semestrul al doilea, potrivit FMI. 

Fondul prognozeaza o contractie a PIB de 0,2% in acest an, urmata de o crestere de 0,8% in 2014.  Institutia avertizeaza insa ca potentialul de crestere economica este limitat de rigiditatea structurala a pietei muncii, care a contribuit in timp la pierderea treptata a competitivitatii si a performantei exporturilor.