Potrivit celor de la Stonehage, majorarea a aparut in mare parte din cauza preturilor cu pana la 14,8% mai mari la bunurile de lux. Costul ridicat al masinilor de top, al ceasurilor si bijuteriilor este pus pe seama devalorizarii lirei sterline, in comparatie cu euro sau francul elvetian. In acest timp insa, englezii nu s-au dat la o parte de la cumpararea masinilor sport scumpe sau a hainelor de designer.

Preturile din industria culturala si a divertismentului au crescut si ele cu 4,2%, iar un bilet la teatru este de acum mai scump cu 3,6 procente.  

In ceea ce priveste obiectele de arta, pe care unii investitori le considera o metoda sigura de a-si tine banii in siguranta, costurile au crescut cu 4,1%, artistii renumiti, cum ar fi Paul Cezanne, fiind printre cei mai cautati.  

Londonezii care vor sa ia masa la un restaurant de top din oras vor scoate si ei cu 6% mai multi bani din buzunar. Si tot la capitolul timp liber, costurile s-au ridicat cu 4,4%, asa ca cererea pentru cele mai bune locuri la evenimentele sportive a scazut. In acelasi timp, tratamentele de infrumusetare si abonamentele la salile de fitness sunt acum mai scumpe.  

Pe de alta parte, costurile de inchiriere a proprietatilor imobiliare din Kensington si Chelsea au scazut cu o jumatate de punct procentual, potrivit Stonehage, deoarece multi dintre proprietari sunt straini, asa ca nu stau prea mult in tara si aleg sa isi inchirieze locuintele, ceea ce a dus la o suprasaturare a pietei. Insa tot acestia sunt vinovati de cresterea cu 3% a costurilor din educatia privata. Strainii instariti care s-au stabilit in Marea Britanie isi doresc ca odraslele lor sa mearga la cele mai bune scoli si nu fac nicio economie atunci cand vine vorba de asta.  

Cresteri de 4,4% s-au inregistrat si in aviatie, in special in cazul zborurilor private sau a celor la clasa intai.