Cladirea are 800 de apartamente si spatii de birouri pentru 4.000 de oameni.

Initial, turnul trebuia sa aiba 220 de etaje, dar proiectul a fost modificat din cauza apropierii mult prea mari de aeroport, ceea ce ar fi putut perturba traficul aerian.

Constructia a fost realizata din prefabricate, astfel ca multe componente au fost construite in alta parte si doar asamblate pe santier.

Constructorii au luat in considerare si problema poluarii din China si au folosit sticla securizata in patru straturi.

Potrivit Bloomberg, in 2014, in toata lumea s-au construit un numar record de 97 de cladiri de peste 200 de metri inaltime si, pentru al saptelea an consecutiv, cele mai multe s-au inaltat in China.

Cei 58 de zgarie-nori care au fost construiti in China in 2014 au depasit cu mult recordul anterior de 36 de cladiri, in 2013.

Daca toti zgarie-norii din China ar fi pusi unul peste altul, ar ajunge la o inaltime de 13.548 de metri, aproape de altitudinea la care zboara avioanele comerciale.

Wharf Times Square, cu o inaltime de 339 de metri, un complex de birouri si hoteluri, a fost cel mai inalt zgarie-nor ridicat anul trecut in China.

Si in ciuda estimarilor de incetinire economica, China nu pare sa se opreasca. In 2015, autoritatile de la Beijing au in plan finalizarea altor 100 de cladiri de peste 200 de metri inaltime, inclusiv Turnul Shanghai, de 632 de metri, care va deveni a doua cea mai inalta cladire din lume, dupa Burj Khalifa din Dubai.