Actul normativ presupune cresterea de la opt la zece dolari a platii minime pe ora, insa aceasta urmeaza sa aiba loc pe o perioada de trei ani de acum incolo. 

Cresterea va avea loc in doua transe, de cate un dolar fiecare, este prima adoptata de stat in ultimii sase ani si vine intr-o perioada dominata de grevele lucratorilor din industria alimentara care cer de un an de zile marirea plafoanelor.   

Legea a fost adoptata de catre Senat cu 26 de voturi pentru si 11 impotriva, fiind sprijinita de catre democrati care considera ca va duce la stimularea economiei nationale, prin incurajarea cheltuielilor.   

"Pur si simplu da muncitorilor din California demnitatea si respectul prin faptul ca vor putea sa asigure un trai propriilor familii din salariile castigate prin munca", spune Luis Alejo, cel care a propus legea.  

In schimb, republicanii s-au aratat impotriva, sustinand ca o crestere de 25% a salariului minim va afecta afacerile si va duce la o taiere a numarului de joburi. Si asociatiile din industrie s-au opus adoptarii legii. 

In prezent, salariul minim anual din SUA este de 15.080 dolari, iar cel mediu este de 40.350 dolari. Pana in 2016, cand va avea loc si cea de a doua marire, salariul minim va ajunge la 20.800 dolari pe an.