1. Blocarea resurselor – risc geopolitic. Tot mai multe state doresc sa opreasca exporturile, pentru a-si mari propriile rezerve naturale.

2. Consecintele surprinzatoare ale nanotehnologiei – risc tehnologic. Manipularea materiei la nivel atomic sau molecular a ridicat ingrijorari cu privire la toxicitatea nanomaterialelor.

3. Furt masiv de date – risc tehnologic. Furtul sau exploatarea in scopuri nocive a datelor private, la o scara fara precedent.

4. Vulnerabilitate in fata pandemiilor – risc social. Supravegherea bolilor la nivel mondial este ineficienta, iar capacitatea de producere a vaccinurilor, redusa.

5. Furtuni geomagnetice – risc de mediu. Sisteme foarte importante de navigatie si comunicare ar putea fi afectate de caldura si furtunile solare.

6. Distrugeri geofizice – risc de mediu. Sistemele de perventie nu vor mai putea face fata cutremurelor, activitatii vulcanice, miscarii placilor tectonice sau tsunami-urilor.

7. Caderea sistemelor tehnologice – risc tehnologic. Prabusirea sistemelor IT de mare amplitudine, de care depind mai multe informatii, va declansa o pierdere in cascada a datelor.

8. Boli cronice – risc social. Cresterea numarului de boli si costul tot mai ridicat al tratamentelor a dus la o scadere dramatica a calitatii vietii.

9. Conditii meteorologice extreme – risc de mediu. Urbanizarea excesiva si concentrarea populatiei in zonele cu risc climatic vor duce la aparitia unor fenomene meteo extreme.

10. Exploatarea speciilor – risc de mediu. Tot mai multe specii de plante si animale sunt pe care de disparitie, iar pierderile privind biodiversitatea vor fi ireversibile.