"Cand productia de Commodore a fost inchisa, la mijocul anilor '90, am simtit ca lumea tehnologica a pierdut ceva de mare valoare. Acum insa calculatorul s-a intors si este mai bun ca niciodata", sustine Barry Altman, directorul general al Commodore SUA, companie care a obtinut licenta de productie a Commodore 64, calculator produs intre anii 1982 si 1994.

Noul Commodore 64 pastreaza pe cat posibil un design retro, insa este un calculator functional modern cu un procesor dual-core Atom de 1,8 GHz si grafica Nvidia Ion 2. In format standard, C64 vine cu o memorie de 2 GB, care poate fi insa extinsa pana la 4 GB, si poate fi conectat la cele mai noi televizoare aparute pe piata. "In prezent, calculatorul este disponibil doar in culoarea bej, insa in viitorul apropiat il vom lansa si in alte culori", a anuntat Altman, citat de Wall Street Journal. Pretul noului Commodore 64 este de 595 de dolari, la fel ca acela al modelului original. "C64 a fost primul meu calculator. Mi-a fost furat acum cativa ani. Daca as avea bani mi-as cumpara unul. M-am uitat pe site-ul lor si ruleaza pe Windows si Linux. Nu este puternic, dar este la moda sa detii unul", comenteaza un utilizator pe nume Tengill pe site-ul ggmania.com.

Cea mai dotata versiune a calculatorului are BluRay, o memorie de 4 GB, Wi-Fi, un hard drive de 1 TB si costa 895 de dolari. Commodore 64 poate rula si pe Windows 7, cu toate ca la baza are Ubuntu. "Vanzarile noului Commodore au depasit cu mult asteptarile noastre si suntem la a doua serie de productie acum", afirma Altman, fara a preciza insa cifre exacte, potrivit Business Magazin.

Citeste si

Noi concedieri pe Wall-Street: bancherii, cu "securea" deasupra capului. SUA se clatina

Inflatia a ajuns pericolul major pentru China, a doua economie a lumii