Cameron si Tyler Winklevoss trebuie sa accepte o intelegere financiara cu reprezentantii Facebook, evaluata la 65 de milioane de dolari, potrivit verdictului dat luni de o curte de apel din New York.

In acelasi timp, o alta persoana a initiat, luni, un alt proces impotriva lui Zuckerberg, citand un e-mail in care cofondatorul Facebook scrie despre necesitate urgenta de a-si lansa site-ul inainte ca alte doua persoane sa si-l poata lansa pe al lor, o aparenta referire la gemenii Winklevoss.

Fratii Winklevoss au declarat ca acordul financiar cu Facebook nu este corect, deoarece compania le-a ascuns anumite informatii in timpul negocierilor.

Citeste si Din caminul studentesc direct pe salteaua de bani! Cum au ajuns milionari Bill Gates, Steve Jobs sau Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook a cazut in plasa propriei creatii! Zuckerberg, hartuit pe internet!

Pe de alta parte, Alex Kozinski, unul dintre judecatorii de la Curtea de Apel, care a dat sentinta de luni, a scris intr-un document - care reprezenta sentinta unui complet de judecata format din trei judecatori - ca cei doi frati sunt "negociatori sofisticati" si au fost ajutati de o echipa de avocati. "La un anumit punct, acest litigiu trebuie sa se incheie. Acest punct a fost atins", a scris judecatorul.

Avocatul gemenilor Winklevoss a mai spus ca vor incerca sa obtina o reaudiere a cazului in fata unui complet de judecata mai mare. Un alt complet de judecata, format din mai multi judecatori, ar putea revoca sentinta celor trei judecatori din completul initial, dar numai o mica parte din cazurile judecate pot ajunge la o asemenea audiere. Daca completul de judecata mai mare va refuza sa audieze cazul, atunci ultima optiune a fratilor Winklevoss va fi sa faca apel la Curtea Suprema.

Facebook a batut Google! Cele mai accesate site-uri si cele mai cautate cuvinte pe internet in 2010!

Cazul care opunea ConnectU, compania fratilor Cameron si Tyler Winklevoss, si Facebook a ajuns in instanta in iulie 2009, la momentul respectiv judecatorul avand intentia de a respinge dosarul prezentat de ConnectU, ai carui proprietari sustineau ca Zuckerberg, care a contribuit la fondarea Facebook, a furat ideea, tehnologia, design-ul si planul de afaceri de la ei, in perioada in care erau studenti la Harvard.

Facebook s-a lansat in februarie 2004, ConnectU aparand trei luni mai tarziu si avand un traseu mult mai putin de succes. Pe de alta parte, Facebook are in prezent peste 500 de milioane de utilizatori. ConnectU a initiat procesul impotriva lui Zuckerberg in 2004.

Potrivit unui specialist american in litigii privind drepturile de proprietate intelectuala, suma de 65 de milioane de dolari este semnificativa.

Facebook a inregistrat in primele noua luni ale anului 2010 venituri in valoare de 1,2 miliarde de dolari, potrivit unui document trimis de Goldman Sachs unor potentiali investitori ai retelei de socializare.