Steve Jobs a inspirat chiar el mii de antreprenori. Iar timpul ajuta. Investitorul Arthur Patterson, de la Accel Partners, spune ca ruptura lui Jobs de Apple timp de 12 ani a coincis cu o schimbare a mentalitatii in sectorul tehnologic. Cand acesta s-a intors la carma Apple, in 1997, internetul incepea sa transforme industria.

Patterson este unul dintre cei care vede multe asemanari intre Jobs si fondatorul si CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg (Accel este un investitor al Facebook). La fel ca Steve Jobs si Zuckerberg a renuntat la facultate, a creat un produs pe care oamenii nu stiau ca il doresc si l-a facut indispensabil. "Sufletul" Facebook este un perfectionist, uneori poate se straduieste prea tare. Joel Peterson, seful JetBlue Airways Corp. si profesor la Universitatea Stanford ii numeste pe acesti oameni "narcisisti productivi".

O alta calitate a lui Jobs care face dificila enuntarea unui succesor este abilitatea sa de a reveni in forta dupa ce a fost concediat. Dupa cum a rescunoscut si el, Jobs care a revenit la conducerea Apple in 1997 era unul diferit fata de cel din 1985.

Drew Endy, biolog la Stanford, o voce obiectiva si care nu are nicio legatura cu tehnologia spune ca pentru moment cel mai apropiat rival este Jeff Bezos, CEO-ul Amazon. Bezos a pus bazele companiei in 1994 cand a inceput sa vanda carti online si ulterior s-a transformat intr-un veritabil mall virtual.

Seful Amazon chiar seamana cu Jobs, chiar si la stilul vestimentar. La fel cum Jobs era celebru pentru eterna sa bluza neagra si Bezos are propria sa semnatura vestimentara: blugi, tricou bleu si bluza de culoare inchisa. El i-a spus unui reporter in 2001 ca monotonia aceasta i-a economisit mult timp dimineata cand nu mai trebuie sa se gandeasca cu ce se imbraca.

Sydney Finkelstein, profesedor la Scoala de Business a Colegiului l-a numit pe Bezos, "succesorul de drept la titlul de cel mai dinamic CEO al Americii".

Citeste si

O dilema de 54 de trilioane de dolari pentru candidatul la presedintia SUA. "Doar Dumnezeu mai poate salva America"

Viitorul agriculturii UE: platile destinate marilor fermieri, plafonate si nu vor mai ajunge la cluburi de golf. Agricultorii romani primesc mai multi bani