Ancheta a fost declansata in urma reclamatiilor facute in aprilie de companiile NHN si Daum Communications, cele mai mari din Coreea de Sud, care ofera servicii de cautare pe Internet.

Purtatorul de cuvant al Google din Tokyo, Robin Moroney, si  cel al Comisiei pentru Comert Corect din Seul, Kwag Se Boong au refuzat sa comenteze ultimele evenimente.

Google a respins anul acesta acuzatiile aduse de NHN si Daum, potrivit carora impiedica operatorii de telecomunicatii si producatorii sa includa aplicatii de cautare pe telefoanele care folosesc Android.

"Vom colabora cu autoritatile de reglementare pentru a raspunde oricarei intrebari legata de afacerile noastre", a declarat Moroney. El a aratat ca Android este o platforma deschisa, iar compania nu cere operatorilor de telecomunicatii sau producatorilor sa includa Google Search sau aplicatii ale Google pe aparatele prevazute cu Android.

Sediul din Seul al Google a fost perchezitionat de politie de cel putin doua ori din august anul trecut, in timpul investigatiilor legate de colectarea ilegala de date de pe Internet privind utilizatorii de smartphone-uri cu sistem Android.

Aparatele smartphone cu sistem de operare Android au reprezentat in trimestrul al doilea circa 43% din piata mondiala, potrivit companiei de cercetare a pietei Gartner. Apple, prin iPhone, detine 18% din aceasta piata.

Coreea de Sud se alatura astfel Statelor Unite si unor tari europene care analizeaza comportamentul pe piata al Google, furnizorul Android, cel mai uzitat sistem de operare pentru smartphone-uri.

Google, dat in judecata. Gigantului IT i se cer daune de aproape 300 milioane de euro