Super WiFi va reprezenta o noua forma de conexiune wireless, idee sustinuta de giganti precum Google si Microsoft. Dupa o lupta indelungata data intre furnizorii de cablu, Comisia Federala de Comunicatii (FCC) si-a dat acceptul, oficial, in decembrie anul trecuta.

In ultimele noua luni s-a vorbit, insa, doar despre niste conexiuni pilot pe care utilizatorii sa le poata folosi. IT-istii au facut progrese de atunci, noteaza Business Insider. De exemplu, Spectrum Bridge, compania care joaca un rol extrem de important in industria Super WiFi, a anuntat un nou program menit sa ajute producatorii de echipamentele software sa insereze WiFi, cu scopul de-a vinde produsele. Lucru care inseamna ca tehnologia Super WiFi va fi comercializata la scara larga in 2013.

In iunie, reprezentantii Advanced Internet Regions University (AIR.U) spuneau ca vor furniza Super WiFi tuturor campusurilor universitare din Statele Unite, incepand cu 2013. 

Tehnologia Super WiFi devine interesanta atat pentru consumatori, cat si pentru producatori, datorita puterii mult mai pronuntate in comparatie cu standardul WiFi. In plus, aceasta va juca un rol foarte important in zonele rurale, precum si in alte localitati care nu beneficiaza de conexiune wireless. Avand semnal TV, zonele respective se vor putea bucura si de acces la internet de mare viteza.

Industria Super WiFi este deja estimata de analistii americani la un miliard de dolari, valoare apropiata de piata WiFi.