In medie, durata unei cautari de CEO efectuata de un headhunter este de cel putin 2 - 3 luni si poate dura mult mai mult, mai ales in cazul in care se aduc expati.

Ministerul Economiei a raspuns la o solicitare a ZF privind noile deadline-uri din acest proiect, avand in vedere ca noii CEO din privat trebuie validati de consiliile de administratie, formate la randul lor din membri alesi cu ajutorul firmelor de recrutare. Initial, primul CEO privat trebuia instalat in functie la finalul lunii februarie.

"Nu poate fi vorba de o decalare a numirilor in functie. In cazul Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Romarm si Oltchim (primele companii care trebuie sa aiba CEO din privat - n. red.), directorii generali vor fi numiti la sfarsitul lunii aprilie - inceputul lunii mai", se arata intr-un raspuns oficial din partea reprezentantilor Ministerului Economiei.

Neoficial insa, surse apropiate proiectului au spus ca ministerul nu a semnat inca niciun contract pentru recrutarea de CEO pentru aceste companii, acesta urmand sa se semneze la sfarsitul acestei saptamani.

Contactati de ZF, reprezentantii FMI au spus ca urmatoarea misiune de evaluare a FMI in Romania (care va incepe pe 24 aprilie) va avea in vedere progresul proiectului de introducere a managementului privat la companiile de stat.

In mediul privat, inlocuirea unui manager dureaza cateva luni, insa aceasta nu este o regula. Recentul caz al Danone, care a anuntat numirea unui nou CEO (Dieter Schulz, noul sef al Danone Romania de la 1 aprilie) la mai putin de o saptamana de cand fostul CEO, Stephane Batoux, a fost recrutat de catre Coca-Cola.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.zf.ro