Profitul inainte de taxe al bancii pentru primul semestru a fost de 2,64 miliarde lire sterline, in scadere cu 33% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, dar peste media estimarilor analistilor, de 2,4 miliarde lire.

Activitatea de tranzactionare de obligatiuni a inregistrat scaderi puternice la divizia de investitii Barclays Capital, iar imbunatatirea semnificativa a costurilor legate de credite neperformante a fost eclipsata de o cheltuiala suplimentara cu despagubirea unor clienti carora banca le-a vandut in mod ilegal polite de asigurare.

Grupul noteaza, in raportarile prezentate marti, ca situatia dificila de la Barclays Capital a continuat si in luna iulie.

Profitul Barclays Capital a coborat in prima jumatate a anului cu 9%, iar veniturile au coborat cu 11%, la 6,26 miliarde lire. Performantele inregistrate de divizia de investitii sunt totusi superioare celor raportate recent de competitorii Barclays, afectati la randul lor de criza datoriilor de stat din zona euro.

Noul director general al grupului, Bob Diamond, americanul care a transformat in ultimii zece ani Barclays Capital intr-o forta pe piata obligatunilor, sustine ca banca a concediat deja 1.400 de angajati in primul semestru, iar numarul acestora va creste la 3.000 pana la sfarsitul anului.

Barclays se alatura astfel unui grup de mari banci multinationale care recurge la concedieri masive in acest an, precum HSBC, Goldman Sachs, Credit Suisse si UBS.

Diamond vrea sa reduca costurile anuale cu un miliard de lire si considera ca poate creste veniturile cu peste sase miliarde de lire pe an pana in 2013 cu ajutorul unui plan de revitalizare a operatiunilor.

Citeste si:

Wall-Street suspina. Bank of America a raportat cea mai mare pierdere din istorie: 9 mld. dolari

Picatura care va umple paharul UE. Ce tara ar putea da lovitura fatala Europei