"E paradoxal sa fie generos, dar sa fie si ineficient, dar realitatea spune acest lucru. Avem peste 12 milioane de indemnizatii intr-o luna. Asta inseamna, desigur, ca nu 12 milioane de oameni profita. Sunt 6 milioane de oameni care profita de astfel de sprijin, unii profita de cate doua, trei sau patru indemnizatii. Am ajuns sa cream, din aceasta dorinta, pe care eu nu o consider de rea credinta, sprijin cat mai mult la diverse situatii, un sistem pervers care incurajeaza nemunca", a spus Seitan, citat de Mediafax.

El a explicat, pe de alta parte, ca, pana in 2020, 75% din populatia activa a Romaniei ar trebui sa aiba un loc de munca, in conditiile in care, in prezent, rata de ocupare depaseste cu putin 57%.

In opinia lui Seitan, gradul de ocupare in randul tinerilor este si va continua sa fie o problema, mai ales in conditiile actuale, cand piata muncii s-a contractat din cauza crizei economice.

"Ani de zile, si in perioade de crestere economica, firmele si-au permis sa angajeze tineri pentru ca investeau in pregatirea proprie. Din ce in ce mai putin isi permit firmele sa faca astfel de investitii pe termen lung, motiv pentru care prefera sa nu mai angajeze asa usor tineri si angajeaza oameni cu experienta, mai ales cand pe piata muncii este somaj si au un numar mai mare de unde sa aleaga", a comentat Seitan.

La bursa de joburi, care a avut loc astazi in toata tara, mii de oameni s-au batut pentru mai putin de 20.000 de locuri de munca vacante.

La sfarsitul lunii martie, numarul de someri din Romania depasea 765.000 de persoane, iar rata somajului urcase la 8,36%.

Pe acelasi subiect citeste si  Cel mai mare ajutor social din Romania – peste 5.000 de lei! De trei ori mai mare decat salariul mediu !