Studiul Manpower releva faptul ca intentiile de angajare ale patronilor din regiunea EMEA (care include tarile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa) pentru urmatorele trei luni s-au imbunatatit atat fata de inceputuil anului, cat si fata de aceeasi perioada a nului trecut.

Cele mai puternice perspective de angajare se manifesta in Turcia, Bulgaria, Belgia si Polonia.

De cealalata parte, cele mai slabe intentii de angajare, de altfel singurele previziuni negative raportate la nivel global, sunt prognozate in Grecia, Spania, Irlanda, Italia, Austria si Elvetia.

Angajatorii din Turcia manifesta cel mai mare grad de optimism din regiunea EMEA pentru trimestrul urmator, semnaland oportunitati solide pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca. Cele mai multe joburi vor fi create in constructii si industria prelucratoare.

Prognoza Belgiei a suferit o imbunatatire considerabila atat in comparatie cu trimestrul anterior, cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest progres se datoreaza in mare parte prognozelor favorabile din sectorul finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri si din sectorul comertului.

Climatul din Germania a ramas de asemenea unul benefic angajarilor, stimulandu-i pe cei aflati in cautarea unui job, care se pot angaja in transporturi, comunicatii, finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri.

Vezi AICI unde poti sa-ti gasesti job in Germania!

Potrivit studiului, patronii din tarile Europei de Est sunt mai optimisti in ceea ce priveste angajarile, previzionand un ritm de recrutari mai mare ca la inceputul anului. Romania se inscrie in acelasi trend, aproape 20% dintre patroni afirmand ca vor face angajari in urmatoarea perioada.

Vezi in ce domenii poti sa te angajezi in Romania!

Nota: Previziunea neta de angajare se obtine facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator.

Citeste si:

Grecia, Marea Britanie si Germania, in topul tarilor care angajeaza romani! Vezi oferta de joburi vacante!
S-a dat startul la joburi sezoniere in strainatate! Ce trebuie sa faci pentru 1.500 de euro pe luna?
Te-ar tenta un job in Ungaria, Cehia sau Slovacia? Poti castiga la fel ca in Vest!