Osteria Francescana, in Modena, Italia, se afla pe locul 3, urmat de Eleven Madison Park, in New York, restaurant care a fost votat din nou cel mai bun in SUA. Heston Blumenthal din Londra a urcat de pe 7 pe 5, iar Mugaritz din San Sebastian a coborat de pe 4 pe 6, urmat de D.O.M. din Sao Paulo, Arzak in San Sebastian, Alinea in Chicago si The Ledbury in Londra pe locul 10.

Succesul Noma incununeaza creativitatea danezului in varsta de 32 de ani, ambasador al bucatariei nordice, compusa din ingrediente locale si de sezon.

Noma este amenajat intr-un fost depozit din portul orasului Copenhaga. Meniul cuprinde mancaruri rafinate cum ar fi muschi de vita cu pere, anghinare cu maghiran, arici de mare cu marar sau legume murate cu maduva.

Iar daca vrei sa mananci aici, trebuie sa te inarmezi cu bani si rabdare. Pentru ca, in ciuda faptului ca cel mai ieftin meniu depaseste 200 de euro, pentru o masa trebuie sa astepti chiar si trei luni de zile.