La intrebarea daca strainii sunt bine integrati, doar sase orase au inregistrat un nivel pozitiv de peste 70%. Iar Cluj Napoca a fost din nou cap de lista, bifand cel mai bun scor la integrarea imigrantilor: 76%.

Procentul este semnificativ mai mare decat cel inregistrat in 2009, in cadrul ultimului sondaj realizat de Comisia Europeana.  

Studiul  CE masoara calitatea vietii in orasele europene. A fost analizata astfel perceptia localnicilor in 79 dintre acestea. S-au luat in calcul calitatea serviciilor publice, precum transportul in comun, ingrijirea medicala, educatia, facilitatile culturale si sportive, disponibilitatea locurilor de munca, situatia financiara per ansamblu si cat de accesibile la pret sunt locuintele in zona. 

Din Romania, au fost alese pentru aceasta analiza trei orase: Bucuresti, Cluj-Napoca si Piatra Neamt.

Capitala tarii nu s-a clasat insa foarte bine la general, o buna parte dintre respondenti fiind nemultumiti de situatia transportului public (52%), dar si de serviciile medicale, sistemul educational, situatia cladirilor si a infrastructurii. Mai mult, in toate orasele, mai putin Bucurestiul, majoritatea respondentilor au fost de parere ca pot avea incredere in vecini. Doar 46% dintre locuitorii capitalei s-au declarat de acord cu aceasta afirmatie.  

Bucurestiul nu reuseste sa isi multumeasca locuitorii nici in privinta calitatii aerului si a poluarii fonice, capitala situandu-se in general la coada clasamentelor realizate de Comisia Europeana.

Concluzia este ca 80% dintre europeni sunt in general multumiti de locul in care traiesc, datorita spatiilor verzi, curateniei si sentimentului de siguranta. Aceasta este insa media, iar rezultatele variaza de la caz la caz.