Top 10 al celor mai fericite state din lume arata astfel:

1. Elvetia

2. Islanda

3. Danemarca

4. Novegia

5. Canada

6. Finlanda

7. Olanda

8. Suedia

9. Noua Zeelanda

10. Australia

Israel si Costa Rica sunt pe locurile 11, respectiv 12. Austria se afla pe 13, urmata de Mexic pe 14. SUA sunt pe locul 15 din cele 158 de state luate in calcul pentru studiul ce a avut la baza Gallup World Poll. Brazilia ocupa locul 16, urmata de Luxemburg, Irlanda, Belgia si Emiratele Arabe Unite. Marea Britanie e pe 21, Japonia pe 46, Rusia pe 44, China pe 84, iar Iranul pe 110. Moldova ocupa pozitia a 52-a in acest top.

Exceptand Siria si Afghanistan, top 10 cele mai nefericite tari din lume este completat de tari din Africa.

1. Togo

2. Burundi

3. Siria

4. Benin

5. Rwanda

6. Afganistan

7. Burkina Faso

8. Coasta de Fildes

9. Guineea

10. Chad

Studiul releva ca femeile tind sa fie mai fericite decat barbatii in America de Nord, Australia, Noua Zeelanda si in sudul si estul Asiei si cel mai nefericite in Europa de Est, fosta URSS si Africa sub-Sahariana.

Raportul pare sa indice faptul ca tarile aflate la latitudini mari sunt mai fericite, dar aparenta regula este incalcata de Israel si Costa Rica, clasate pe locurile al 11-lea, respectiv al 12-lea. In ceea ce priveste tarile din coada clasamentului, gradul redus de fericire al populatiilor lor are, cel mai probabil, de-a face cu saracia si violenta, nu cu proximitatea fata de ecuator.

Nicaragua si Zimbabwe au avut parte de cea mai mare crestere a nivelului de fericire din 2012 pana in 2014. La polul opus, Grecia a suferit cea mai mare decadere, urmata de Egipt, Italia si Arabia Saudita.

In cazul ambelor sexe, nivelul de fericire scade de la varsta adolescentei pana la 40 sau 50 de ani si apoi se stabilizeaza.

Pentru realizarea clasamentului au fost luati in calcul urmatorii factori: PIB per capita, suportul social, speranta de viata, libertatea de a face propriile alegeri in viata, generozitate, nivelul de coruptie.

Raportul Mondial al Fericirii este rezultatul unui proiect din Bhutan, un regat budist cu aproximativ 700.000 de locuitori situat la est de Himalaya, al carui premier, Jigmi Y. Thinley, a dorit sa evalueze gradul de fericire al populatiei.  Thinley a convins ONU sa adopte, in 2011, o rezolutie prin care tarile membre ale organizatiei erau invitate sa masoare nivelul de fericire al locuitorilor lor, ca ghid de imbunatatire a politicilor publice ale acestor state.

Raportul nu a fost niciodata planificat sa fie unul anual, de aici lipsa unui astfel de studiu in 2014. 

Chestionarul Gallup este bazat pe scala Cantril, in care oamenii sunt rugati sa se autoevalueze, pe o scala de la 10 la zero, zece insemnand "cea mai buna viata posibila, iar zero insemnand cea mai proasta viata posibila". Astfel, sondajul masoara mai degraba modul in care vede fiecare persoana conditiile de trai de care beneficiaza si nu starea lor de spirit la momentul intervievarii. 

Raportul a fost publicat de Sustainable Development Solutions Network, un program lansat de secretarul general al ONU Ban Ki-moon in 2012, dar, potrivit precizarilor ONU, a fost intocmit de experti independenti si nu reflecta in mod obligatoriu punctul de vedere al ONU. 

World Happiness Report 2015 poate fi consultat la adresa: http://worldhappiness.report/wp-content/uploads/sites/2/2015/04/WHR15.pdf.