Daca Statele Unite ar reduce angajatilor numarul orelor de munca si acestia si-ar lua mai multe vacante, cresterea asteptata de temperatura pana in anul 2100 s-ar reduce la jumatate.

Raportul, intocmit de Centrul pentru cercetare politica si economica din Washington, arata ca mai putin timp petrecut la serviciu ar reduce emisiile de gaze.  

Calculul este simplu: mai putine ore lucrate inseamna mai putine emisii de carbon, care la randul lor inseamna mai putina incalzire globala”, a explicat economistul David Rosnick.   

Timp de mai multi ani, tarile europene si-au redus numarul de ore lucrate, angajatii luandu-si vacante si concedii platite, in vreme ce Statele Unite s-au axat pe cresterea productivitatii. Este vremea pentru o schimbare”, a continuat Rosnick.

Ideea nu este sa muncesti mai putin, ci sa cumperi mai putin”, a adaugat economistul.  

Intr-un raport similar publicat in 2006, care analizeaza efectele stilului de lucru asupra mediului, se arata ca un european consuma cu 50% mai putina energie decat un american. Studiul subliniaza ca evolutia la nivelul consumului energetic si, deci, a incalzirii globale, variaza in functie de modelul de munca pe care fiecare tara in parte decide sa il adopte