Acoperisul podului a fost imbracat in 4.400 de panouri fotovoltaice, care furnizeaza pana la jumatate din energia necesara statiei feroviare londoneze Blackfriars.

First Capital Connect, firma care administreaza statia, estimeaza ca emisiile carbon vor fi reduse cu 511 tone pe an, asa ca amprenta de carbon lasata pe traseele feroviare se va diminua si ea considerabil in sud-estul Angliei.  

"Trenurile electrice sunt oricum cea mai ecologica forma de transport, iar aceste panouri transforma calatoria intr-una si mai prietenoasa cu mediul. Acoperisul deosebit ne-a transformat statia si intr-un punct de referinta, aceasta fiind acum vizibila de la mile departare, pe raul Tamisa", spune David Statham, managing director la First Capital Connect.  

Podul se vrea a fi si un mijloc de promovare pentru eforturile Londrei de a deveni un oras sustenabil si preocupat de mediul inconjurator, panourile solare fiind vizibile de catre turisti si muncitori inca de la intrarea in capitala britanica.  

Panourile au fost instalate in mai multe etape, de-a lungul ultimilor doi ani, cu o pauza in timpul Jocurilor Olimpice din 2012, iar dezvoltatorii proiectului spera ca initiativa lor sa inspire la constructii similare in oras.

Sursa foto: Network Rail