• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Jeremy Clarkson de la Top Gear a realizat venituri de peste 14 milioane lire sterline in 2012

Jeremy Clarkson de la "Top Gear" a realizat venituri de peste 14 milioane lire sterline in 2012

Jeremy Clarkson, unul dintre starurile emisiunii "Top Gear" de la BBC, a realizat venituri de peste 14 milioane de lire sterline din aceasta activitate anul trecut, potrivit guardian.co.uk.  Prezentatorul de televiziune a primit 4,86 milioane de lire sterline dividende platite de compania care exploateaza la nivel international drepturile comerciale ale "Top Gear", Bedder 6.

La aceasta suma s-a adaugat salariul de prezentator al lui Jeremy Clarkson, de aproximativ 1 milion de lire sterline.  Totodata, Jeremy Clarkson a primit o suma de 8,4 milioane de lire sterline pentru cele 30% din actiunile pe care le detinea in Bedder 6, in urma unei tranzactii din septembrie 2012 in urma careia BBC a preluat controlul total asupra acestei companii.

Doar salariul lui Jeremy Clarkson (1 milion de lire sterline) a fost platit din taxa pe care britanicii trebuie sa o plateasca pentru a putea receptiona programele BBC. 

"In doar cinci ani, profitul business-ului («Top Gear», n.r.) a crescut de cinci ori (si veniturile au crescut pana la 149 milioane de lire sterline), fapt care nu ar fi fost posibil fara implicarea talentelor creative ale acestui show. Contractul (cu Jeremy Clarkson si Andy Wilman, n.r.) a securizat viitorul brandului «Top Gear» pentru BBC si BBC Worldwide si acum vom putea sa beneficiem 100% de profitul realizat de acesta", a mai spus purtatorul de cuvant al BBC Worldwide. 


17 iulie 2013 18:08
Modifică setările cookies