Decizia nu este definitiva, Gheorghita Mateut, avocatul lui Alexandrescu, anuntand ca a atacat deja cu recurs hotararea Judecatoriei. Recursul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Dupa anuntarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1, Sorin Alexandrescu a fost scos din sala de judecata si dus cu o duba a Politiei la arest.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), directorul general al Antena TV Group este urmarit penal pentru santaj, dupa ce, in perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, ar fi constrans "un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de invinuit, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza". Dosarul lui Alexandrescu a fost constituit ca urmare a denuntului facut de administratorul firmei, a precizat DNA.

Grupul de Investigatii Politice (GIP) a aratat, joi, intr-un comunicat de presa, ca incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. In perioada 2009 - 2011, SC RCS&RDS SA a primit de la Liga Profesionista de fotbal (LPF), condusa de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I si in sezoanele 2011 - 2014.

Potrivit sursei citate, in 15 august 2009, SC BODU SRL a incheiat un contract de asociere in participatiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a incasat de la RCS&RDS suma de 1.700.000 de euro "in schimbul unor servicii si drepturi derizorii", a precizat GIP.

RCS&RDS a scos televiziunile Antena 1, Antena 3 si Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi, in noaptea de 19 spre 20 aprilie 2012.

Totodata, RCS&RDS a precizat, in comunicat, ca Antena TV Group a declarat libere la retransmisie televiziunile sale, fara conditionari tehnice sau financiare, fapt pentru care, pentru cablu, distribuitorii au dreptul si obligatia de a transmite gratuit aceste posturi, insa pentru satelit au dreptul, nu si obligatia sa le retransmita.

In schimb, Intact Media Group a afirmat pe 20 aprilie 2012, intr-un comunicat, ca RCS&RDS a retras de pe platforma proprie DTH, in mod abuziv, Antena 1 si Antena 3, acuzand, totodata, compania de telecomunicatii de rea credinta. Potrivit comunicatului Antena, RCS&RDS a refuzat sa incheie un acord cu grupul media, motivand ca televiziunile in cauza au fost declarate libere la retransmisie.