Cercetatorii lucreaza in prezent la un numar de dispozitive care sa poata transforma corpul uman in generator de energie, acestea urmand sa apara pe piata in urmatorii doi ani.  

Aplicatiile ar urma sa acopere un spectru mai larg, de la sanatatea personala la entertainment.

De exemplu, bateriile pentru peacemaker trebuie acum inlocuite o data la cativa ani. Dar un peacemaker care functioneaza pe baza curentului piezoelectric ar putea fi o sursa de energie permanenta, reducand nevoia pentru operatiile riscante si costisitoare.

Piezoelectricitatea se refera la producerea energiei electrice din surse precum ceramica, cristale sau chiar materiale biologice, cum ar fi ADN-ul sau sistemul osos.

Tom Krupenkin, profesor colaborator la Universitatea din Wisconsin-Madison, e de parere ca asezarea unei pungute cu lichid salin sub talpa piciorului ar putea genera suficienta electricitate pentru a incarca o gama variata de aparate electrice.

"Ar produce suficienta energie pentru a alimenta smartphone-uri si tablete. Ne asteptam ca primul produs de acest gen sa fie disponibil pe piata in unul sau doi ani", a declarat Krupenkin.

Pe de alta parte, Laurie Winkless, de la Laboratorul National de Fizica din Marea Britanie, atrage atentia ca inventiile nu vor fi lipsite de riscuri. Spre exemplu, imbracamintea termoelectrica ne-ar putea lasa o temperatura scazuta in corp, in timp ce dispozitivele asezate sub talpa se pot dovedi dureroase pentru cei care au de parcurs distante lungi. 

Chiar si asa, sursele alternative de energie se pot dovedi solutia pentru viitor.

"Ne-am putea incarca telefoanele mobile de la vasele in care ne fierbem mancarea sau vibratiile masinii de spalat ar putea alimenta senzori wireless", a mai spus Winkless.