Ultimul model de smartphone de lux se va numi Vertu Ti. Pretul ridicat, 7900 euro, este justificat de materialele folosite: carcasa de titan si ecran din safir. Cu toate acestea, terminalul nu va beneficia si de conectivitate 4G, spune designerul sau, Hutch Hutchison. Acesta adauga ca Vertu nu si-a propus niciodata sa fie un lider in materie de inovatie, cat mai degraba sa creeze niste produse unice, prin imbinarea design-ului cu tehnologia.  

Pana anul trecut, compania a fost detinuta de Nokia si se specializase in producerea de telefoane de lux, care operau cu sistemul Symbian. Potrivit directorului executiv al Vertu, Perry Oosting, firma a ales anul acesta Android ca sistem de operare, in locul Windows, datorita stabilitatii pe care acesta o ofera.  

"Trebuie sa ne integram in ecosistem. Cred ca telefoanele Windows vor avea succes, dar deocamdata acestea detin o cota prea mica pe piata. Nu se bucura de aceeasi raspandire ca Android, care detine aproximativ 60% din vanzari", a explicat Oosting.  

Potrivit acestuia, compania nu este concentrata pe productia de masa, avand in vedere ca, dupa 10 ani de activitate, exista pe piata doar 326.000 de telefoane Vertu. Fiecare aparat este asamblat manual, iar numele si semnatura celui care s-a ocupat de el sunt gravate cu laser pe partea interioara a capacului care acopera bateria. Mai mult, fiecare aparat are un buton special care, odata apelat, ii face legatura cu o echipa disponibila sa ii ofere celui care suna informatii despre restaurante sau evenimente care se desfasoara in apropiere.  

La 180 de grame, Vertu Ti este mai greu decat smartphone-urile concurente Samsung Galaxy S3 (118g) si iPphone 5 (112g), dar este si mai durabil, datorita materialelor din care este construit. Acesta a ramas intact, inclusiv dupa ce un camion de marfa a trecut accidental peste el. De asemenea, conform producatorului, ecranul din safir nu poate fi zgariat decat de un diamant.

Vertu nu si-a facut niciodata publica cifra de vanzari, insa veniturile companiei au crescut de la an la an. Cea mai importanta piata de desfacere pentru companie este China, dar specialistii avertizeaza ca trendul actual favorizeaza smartphone-urile la preturi accesibile. Divizia Vertu a fost cumparata de la Nokia de catre EQT VI pentru o suma de 200 milioane de dolari, iar finlandezii si-au pastrat si 10% din actiuni.

Cele mai noi informatii din domeniu vin de la MWC 2013 Barcelona.